Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bratia

Bratia
Bratia

Cenami ovenčený režisér Jim Sheridan (In America, V mene otca) si za námet svojho najnovšieho filmu vybral remake dánskej drámy z roku 2004. Z pôvodného filmu si však ponechal len základnú kostru, dej preniesol do horúcej súčasnosti a dodal mu to, čo v jeho filmoch milujú kritici aj diváci na celom svete - napätie, inteligentný príbeh a hlavne - živelné postavy, ktoré môžu diváci raz milovať, inokedy nenávidieť, ale rozhodne ich vždy budú chápať.

Pýchou rodiny Cahillovcov je starší syn Sam (Tobey “Spiderman” Maguire) - otec dvoch malých dcér, vzorný manžel a hlavne - mariňák, ktorý trávi dve tretiny roka na zahraničných misiách. Za to mladšiemu synovi, ľahkomyselnému Tommymu, ktorého stvárnil Jake Gyllenhaal, ktorý je častejšie vo väzení než doma, nemôže otec Cahill prísť ani na meno. Aj tak je to práve Tommy, kto sa ujme Samovej rodiny po tom, čo je vrtuľník jeho brata zostrelený v Afganistane a Sam vyhlásený za mŕtveho.

Starostlivosť o druhých pomaly menia problémového Tommyho na zodpovedného strýka, ktorý viac než na seba myslí na svoje netere, ale tiež na svoju švagrinú Grace (Natalie Portman). Zúfalstvo a bolesť zo straty brata a manžela začne tých dvoch priťahovať, lenže obidvaja sa za to hanbia a boja sa, čo nastane.

Len čo sa trúchliaca rodina pomaly vracia do života, objaví sa stratený Sam. Je to však skutočne Sam, kto sa vrátil? Z kľuďasa a slušňáka urobilo kruté mučenie, ktoré podstúpil v zajatí, agresívneho a uzavretého čudáka, ktorý trpí záchvatmi paranoje a desí vlastné deti. Úlohy bratov, akoby sa obrátili a ich stret je veľmi blízko. Je možná cesta späť? Je vôbec ešte možné opraviť pretrhnuté väzby? Odpustiť a ísť ďalej?

 

Réžia: Jim Sheridan

Scénár: David Benioff

Produkcia: Ryan Kavanaugh, Michael De Luca

Strih: Jay Cassidy

Kamera: Frederick Elmes

Hudba: Thomas Newman

Hrajú: Natalie Portman, Jake Gyllenhall, Tobey Maguire, Sam Shepard

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu