Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

3 sezóny v pekle

3 sezóny v pekle Zobraziť galériu (6)
3 sezóny v pekle

Píše sa rok 1947 a doba praje zmyselnosti, extravagancii, humoru a nekonečnému očakávaniu. Ivan Heinz, elegantný dandy a vtipný provokatér, má práve devätnásť. Uteká z domu, aby sa vydal na nekonvenčnú cestu oslavujúcu slobodu a umelecké ideály.

Žije len prítomným okamihom, obdivom ku krásnym ženám. Život sa zdá byť báječný, pokiaľ ho vychutnávate v opare cigaretového dymu, ľahko opojení likérom a po boku fascinujúcej, krásnej a skúsenej ženy.

Ivan píše básne a vrhá sa nadšene do zničujúcej romance s nezávislou a bisexuálnou Janou. Akčný život plný inšpirujúcich erotických hier, výbuchov smiechu, dobovej tanečnej hudby, ale aj dramatických politických zmien, prežívajú čerství milenci naplno. Komu by sa v tejto chvíli chcelo napríklad do armády, ktorá na Ivana kýva prstom. Komunistický režim začína ukazovať aj svoju represívnu tvár.

Ivan a Jana sa vyhýbajú práci, spriadajú fantastické plány do budúcnosti, živia se drobnými krádežami a plánujú útek do Paríža. Stret s mocou však prichádza tvrdo a nečakane…

 

Film bol ocenený 3 Českými levmi za filmovú tvorbu v roku 2009:

Český lev v kategórii Mužský herecký výkon v hlavnej úlohe – Kryštof Hádek (Ivan Heinz)

Český lev za Najlepšiu kameru – Karl Oskarsson

Český lev za Najlepší zvuk – Pavel Rejholec a Jakub Čech

 

Réžia: Tomáš Mašín

Scenár: Tomáš Mašín, Lubomír Drozd

Kamera: Karl Oskarsson

Strih: Petr Turyna

Hudba: Filip Jelínek

Hrajú: Kryštof Hádek (Bobule), Karolina Gruszka (Inland Empire), Jan Kraus (Gympl), Martin Huba, Miroslav Krobot, Táňa Pauhofová (Muzika), Luboš Kostelný (Muzika)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu