Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kukura dal šancu Cinkotovi v Rodinnej slávnosti!

V Rodinnej slávnosti si zahrá aj riaditeľ divadla Aréna Juraj Kukura (druhý zľava). Zobraziť galériu (2)
V Rodinnej slávnosti si zahrá aj riaditeľ divadla Aréna Juraj Kukura (druhý zľava).

Divadlo Aréna uvedie 21. 01. 2008 o 19:00 hodine obnovenú premiéru hry Thomasa Vinterberga a Mogensa Rukova: Rodinná slávnosť v réžii Martina Čičváka.

Riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura, ako jediný dal priestor na realizáciu Dušanovi Cinkotovi, ktorý v hre hrá jednu z hlavných postáv. Okrem Dušana Cinkotu v inscenácii účinkujú: Juraj Kukura, Richard Stanke, Milan Markovič, Gabriela Dzuríková, Janko Lehotský a ďalší.




Thomas Vinterberg a Mogens Rukov: Rodinná slávnosť


Každá rodina skrýva svoje tajomstvo

Rodinná oslava sa začína nevinne ako stretnutie úzkeho rodinného kruhu pri narodeninách otca. Postupne sa drsnosť až krutosť niektorých dialógov medzi súrodencami a ostatnými členmi rodiny vygraduje až k verejnému obvineniu otca, ktorý zneužíval svoje deti. Mladšia dcéra spáchala samovraždu a jej brat - dvojča, obviní otca. Hostia sa najskôr tvária, že nič nepočuli, vyčlenia Christiana, ako opitého. Potom však druhá sestra Helena prečíta list na rozlúčku. Pretvárka končí a život váženého občana sa zrúti.

Hra poskytuje vynikajúcu herecké príležitosti. V dramaturgickej koncepcii Divadla Aréna a v réžii Martina Čičváka je treťou zo série " špinavých" hier po úspešných inscenáciách Koza alebo Kto je Sylvia? a Tatto.

Ide o hry zo súčasnosti, ktoré na žánrovej hranici komédie a tragédie vypovedajú o súčasnosti, polemizujú s pretvárkou, snobizmom, karierizmom a umelosťou dnešnej doby.

Účinkujú:
Juraj Kukura, Richard Stanke, Dušan Cinkota, Henrieta Mickovičová, Zuzana Frenglová, Soňa Valentová, Zuzana Cigánová, Lucia Lapišáková, Gabriela Dzúriková, Martin Hronský, Ernest Šmalík, Naďa Kotršová, Milan Markovič, Svetozár Štúr, Peter Bzdúch, Thierry Ebam

Premiéra: 20. január 2006
Obnovená premiéra: 21. január 2008
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu