Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Britským a írskym kinám kraľoval v roku 2007 Harry Potter

Harry Potter
Harry Potter

BRATISLAVA - Dobrodružné fantasy Harry Potter a Fénixov rád bolo v roku 2007 najúspešnejším filmom v britských a írskych kinách. Film, ktorý je adaptáciou piatej zo siedmich kníh J.K. Rowling, si na svoje konto pripísal tržby vo výške 49,4 milióna britských libier (asi 2,2 miliardy slovenských korún).

Na druhom mieste v tohtoročnom rebríčku skončil záverečný film trilógie Piráti Karibiku: Na konci sveta s tržbami vo výške 42 miliónov libier (asi 1,9 miliardy korún). Tretiu priečku obsadil Shrek Tretí a na štvrtom mieste skončili Simpsonovci vo filme s tržbami 38,5 milióna libier (asi 1,7 miliardy korún).

Na päťke sa umiestnil Spider-Man 3, po ktorom nasleduje rodinný animovaný film Ratatouille - Dobrú chuť!, Bournovo ultimátum, Transformers, Prázdniny pána Beana a prvú desiatku návštevnosti uzatvára britská kriminálna komédia Jednotka príliš rýchleho nasadenia, ktorej tržby dosiahli 21 miliónov libier (asi 952 miliónov korún).

Počas uplynulého týždňa kiná ovládol akčný sci-fi triler Som legenda s Willom Smithom v hlavnej úlohe. Jeho tržby sa od premiéry 26. decembra vyšplhali na 6,5 milióna libier (asi 294,7 milióna korún). Druhé miesto obsadil Zlatý kompas a na tretiu priečku klesla minulotýždňová jednotka - rozprávková romanca Začarovaní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu