Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zuzana Fialová ako hollywoodska hviezda: Zhasínajúca sláva – z eufórie do depresie

Zuzana Fialová Zobraziť galériu (5)
Zuzana Fialová (Zdroj: Archív MDPOH)

BRATISLAVA - Strata slávy a prestížneho spoločenského postavenia je strašiakom mnohých známych ľudí. A niektorí to neustoja. Ako speváčka Evy Meara z hry Perníková dáma, ktorá je inšpirovaná životom slávnej detskej herečky Judy Garland a jej dcéry Lizy Minneli. Hlavnú úlohu bravúrne stvárňuje Zuzana Fialová.

Dej hry dramatika Neila Simona sa odohráva po tom, ako Evy aj vďaka nevyrovnanému vzťahu s násilníkom absolvovala 10-týždňovú odvykaciu liečbu od alkoholu. Vracia sa do svojho domu, kde na ňu čakajú priatelia – neúspešný herec, ktorý musí tajiť svoju homosexualitu a kamarátka, ktorá sa rozhodla nikdy nezostarnúť. 

Zuzana Fialová a Diana Mórová
Zobraziť galériu (5)
Zuzana Fialová a Diana Mórová  (Zdroj: Archív MDPOH)

Keďže ide o umelecké duše, náhle zmeny nálad nie sú ničím výnimočným. Z eufórie a výbuchov smiechu plynulo prechádzajú do depresie a vzlykania. Všetci svojím spôsobom prežívajú strach zo straty svojho spoločenského postavenia. 

Veľmi dôležitou je však postava Polly, ktorá očakáva, že Evy sa konečne začne správať ako skutočná matka. Neskutočne ju miluje a verí, že keď sa mama vzdá pohárika, dokážu spolu viesť normálny život. 

Judit Bárdoš a Zuzana Fialová
Zobraziť galériu (5)
Judit Bárdoš a Zuzana Fialová  (Zdroj: Archív MDPOH)

Napriek tomu, že ide na prvý pohľad o vážne témy alkoholizmu a vzťahu matky s dcérou, táto hra je komédiou. Dôvody, pre ktoré majú postavy pocit, že sa im zrútil svet, sú totiž tak malicherné, že vytvárajú množstvo komických situácií. 

Hru si môžete pozrieť 26. septembra v Mestskom divadle Pavla Országha Hviezdoslava. Lístky zakúpite na stránke predpredaj.sk. 

Viac o téme: Zuzana FialováPerníková dáma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu