Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Štúdio L+S začína novú sezónu komédiou Prach

Štúdio L+S začína novú sezónu komédiou Prach Zobraziť galériu (3)
Štúdio L+S začína novú sezónu komédiou Prach

Známe tváre a tradícia! Aj v znamení tohto sloganu sa bude niesť nová divadelná sezóna Štúdia L+S, ktoré na sezónu 2011/2012 pripravilo niekoľko noviniek, ale pokračuje aj vo svojich tradičných, divácky atraktívnych projektoch.

Novú divadelnú sezónu odštartuje 24. septembra premiéra hry jedného z najhranejších maďarských autorov Györgya Spiróa – Prach. V Štúdiu L+S ju bude režírovať Juraj Nvota a v hlavých úlohách sa predstavia Attila Mokos a Szidi Tobias. V komédii o medziľudských vzťahoch, spoločenských a intímnych problémoch si zahrajú manželský pár, ktorý jedného dňa vyhrá hlavnú výhru v lotte. Hra prekladaná do mnohých jazykov a s úspechom hraná na európskych javiskách je anekdotou i krivým zrkadlom nielen súčasnosti, ale aj obdobia našej nedávnej histórie, prevratu a prvých rokov po spoločenských zmenách a východoeurópskej verzie „divokého kapitalizmu“. A ako to napokon s miliónmi dopadne, uvidia diváci v predstavení plného humoru, vtipných situácií a ľudskej tragikomédie.

Dramaturgickou novinkou v repertoári Štúdia L+S sú v nadchádzajúcej sezóne exkluzívne večery Music à la cARTe, ktoré nebudú napriek názvu iba o hudbe. Raz do mesiaca sa na scéne divadla stretnú vynikajúci umelci, ktorých spoločným menovateľom je schopnosť zaujať, osloviť, prekvapiť. Nie je dôležitý žáner, štýl, dokonca ani vek, ale osobné nasadenie, nadhľad, vtip, jednoducho všetko to, čo robí umelca dobrým umelcom. Oskar Rózsa sa jednak predstaví v úlohe kapelníka sprievodnej kapely zostavenej zo špičkových hudobníkov (jadro tvoria Martin Valihora a Marián Čekovský), ale aj ako iniciátor nečakaných hudobných spojení. Vysvetliť kto, prečo a načo sa ocitol na javisku bude zase úloha Pavla Danišoviča. A keďže hudba inšpiruje aj iné druhy umenia, slovo dostanú (a to doslovne) aj výtvarníci, spisovatelia, básnici, režiséri, fotografi, tanečníci... Prvý večer je naplánovaný na 14. októbra.

V novembri nebude v Štúdiu L+S chýbať  tradičný Festival českého divadla, ktorý sa už niekoľko rokov teší veľkému záujmu zo strany divákov.  V nedeľu 20. novembra ho otvorí pražské Divadlo Ungelt s hrou Fígl a počas celého týždňa sa návštevníci môžu tešiť na to najlepšie zo susednej českej scény.

Okrem spomínaných noviniek naďalej zostávajú v repertoári Štúdia L+S divácky úspešné hry, medzi ktoré nepochybne patrí Valčík náhody v hlavných úlohách so Zuzanou Fialovou a Ľubošom Kostelným, či inscenácie ako Garderobiér, Na fašírky mi nesiahaj, Opačné pohlavie, Kumšt, Kontrabas, Rybárik Kráľovský, Mínus dvaja a ďalšie, ktoré za uplynulé roky potešili tisícky divákov.

_______________________________________________________________________

Generálny reklamný partner: Slovnaft
Hlavní reklamní partneri: Eurosofa, VUJE, TIPOS, Klimex Stone Slovakia, Forza Music, Prvá stavebná sporiteľňa
Reklamní partneri: Komerční banka, BARZZUZ, Galéria Kvetín, Brantner, hotel Tatra, Teddeum, Produkčný dom FORZA
Mediálni partneri: Rádio Europa 2, Pravda, Slovenka, .týždeň, Golf, Kam do mesta, Focus, Zoznam.sk, kedykam.sk, SITA, BKIS

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu