Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Stromčeky už predávajú

Košické mestské lesy ponúkajú 600 borovíc a 400 smrekov. Zobraziť galériu (4)
Košické mestské lesy ponúkajú 600 borovíc a 400 smrekov.

KOŠICE - Do Košíc sa vrátila vôňa lesa. Mestské trhy už zaplnili vianočné stromčeky, v ponuke sú borovice, smreky i jedličky. Väčšina pochádza z lesných škôlok zo Slovenska. Od zajtra predávajú vianočné stromčeky aj košické mestské lesy.

"Čakať až tesne do Vianoc sa neoplatí," presviedčajú trhovci na trhu na košickom Luniku IX. Všetky stromčeky vyrúbavajú lesníci v jednom termíne a potom sú v sklade. "Mnohí si mylne myslia, že každý deň prídeme s čerstvým tovarom. Teraz je ešte čas si vybrať súmerné a zdravé stromčeky," tvrdí trhovkyňa. Predáva strieborné jedličky po 300 Sk za jeden meter, smreky obyčajné po 200 Sk za meter a borovice za 250 korún.

S predajom vianočných stromčekov od zajtra vo svojich dvoch košických prevádzkach začínajú aj mestské lesy: "Vypestovali sme ich na našich plantážach a pod vedením elektrického napätia. Tam môžu dorásť len do určitej výšky, takže v každom prípade by sme ich museli vyrúbať. Ponúkneme 600 borovíc a 400 smrekov," uviedol riaditeľ spoločnosti Julián Tomaštík. Cena borovice do dvoch metrov bude 250 Sk, smrek o 100 korún menej. Podľa riaditeľa sa stromy z Tatier nedajú použiť na vianočné stromčeky: "Predávame maximálne 5 až 7 rokov staré stromy, v Tatrách po víchrici spadli 50- až 60-ročné, vysoké aj niekoľko desiatok metrov. Mladé porasty, ktoré ostali, poslúžia v Tatrách pri obnove lesa."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu