Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Odpad už separujú aj na Zemplíne

Každá domácnosť dostala vrecia i kalendár odvozov Zobraziť galériu (3)
Každá domácnosť dostala vrecia i kalendár odvozov

MICHALOVCE - Zemplín začal separovať odpad. Domácnosti dostali k smetnej nádobe, kam putujú všetky smeti, aj farebné vrecia, do ktorých budú triediť odpad. Neplatia za ne a technické služby im ich po naplnení automaticky vymieňajú za prázdne. Tento rok už separujú nielen obyvatelia Michaloviec, ale aj ôsmich priľahlých obcí. Triedia papier, sklo, plasty a kovy.

"Po sídliskách sme rozmiestnili 300 špeciálnych kontajnerov, do rodinných domov rozniesli špeciálne vrecia, ktoré po naplnení vymieňame za prázdne. Do domácností sme rozdali aj letáky, ktoré opisujú separovanie a jeho výhody. Každý dostal aj kalendár s vyznačením času odvozu odpadu," upresňuje námestník Technických a záhradníckych služieb v Michalovciach Miroslav Prada. Na separovanie získali 8,5 milióna z recyklačného fondu, mesto prispelo pol miliónom a štát jestvujúcim zariadením - autom a linkou na odpad.

Zozbieraný separovaný odpad z domácností v technických službách ešte dotriedia a potom odvezú spoločnostiam, ktoré ho recyklujú. "Takto ušetríme úložné miesto na skládkach, kam putuje neseparovaný komunálny odpad. Okrem toho ľudia pomáhajú aj životnému prostrediu, v ktorom žijú," dodáva M. Prada.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu