Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odpadky až po strop!

Chlapi pracovali v maskách, ani tie však nezabránili tomu, aby im neprišlo zle.
Chlapi pracovali v maskách, ani tie však nezabránili tomu, aby im neprišlo zle.

PRIEVIDZA - Masky na tvárach mali robotníci, ktorí včera vypratávali byt Pavla Brulla (58) z Prievidze. Aj napriek tomu prišlo tvrdým chlapom zo smradu zle! Pavol Brull si totiž doma skladuje odpadky, ktoré nájde na ulici. Byt má nimi zaprataný až po strop!

"Videl som už všeličo, ale takéto niečo som ešte nezažil. To je humus. Ten smrad sa nedá vydržať," krútil hlavou Ján Šándor z technických služieb. P. Brull žije s matkou (92).

Odpadky zbiera asi štyri roky a navyše močí do fliaš, ktoré skladuje v byte plnom smradľavých kusov handier. Pavol Brull je však jeho vlastníkom. Úradníci ani policajti ho preto odtiaľ vyhnať nemohli. Stará pani, ktorá je svojprávna, zasa pomoc lekárov odmietala. "Až teraz sme ho presvedčili, aby nám dovolil neporiadok vypratať," povedal J. Botka z mestskej polície. Šiesti chlapi plnili odpadkami z bytu prvý kontajner od rána. "Naplnili sme ich zatiaľ štyri," povedal Dušan Daniš. Dnes budú potrebovať ďalšie.

Protestujúcu matku P. Brulla zdravotníci z bytu zobrali do nemocnice. "Je zázrak, že v takých podmienkach prežila," čudovala sa vedúca odboru starostlivosti o občana mestského úradu v Prievidzi Tatiana Poliaková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu