Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Za smrť Anny Nicole Smith môže jej priateľ aj psychiatrička!

Anna Nicole Smith s priateľom Howardom K. Sternom Zobraziť galériu (10)
Anna Nicole Smith s priateľom Howardom K. Sternom (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Porota losangeleského vyššieho súdu uznala priateľa a právnika zosnulej modelky a herečky Anny Nicole Smith Howarda K. Sterna vinným vo dvoch bodoch obžaloby za úmyselné podávanie kontrolovaných látok, ktoré ju napokon zabilo.

Vinnou je aj lekárka Khristine Eroshevich, pričom ďalšieho doktora Sandeepa Kapoora zbavili všetkých obvinení. Šesť mužov a šesť žien v porote si vypočulo výsledky vyšetrovania a dôkazy v prípade 41-ročného Sterna, 42-ročného Kapoora a 62-ročnej Eroshevich, ktorých obžalovali zo sprisahania pri podávaní liekov na predpis závislej osobe.

Prokurátorka Renee Rose uviedla, že všetci obvinení "dobre vedeli, že to, čo robia, je zlé a že ich činy sú nezákonné". Podľa obhajoby boli obvinenia príliš prísne, pretože si závislosť Smith od liekov obžalovaní nevšimli. Jej dnes štvorročná dcéra Dannielynn sa narodila zdravá a bez závislosti, okrem toho modelka neprešla "žiadnymi incidentmi v štýle Lindsay Lohan". Bývalej playmate sa len snažili uľahčiť fyzickú a emocionálnu bolesť po pôrode cisárskym rezom a neskôr po smrti jej 20-ročného syna. Obžaloba však protiargumentovala, či skutočne išlo o pomoc Smith alebo o kŕmenie jej závislosti.

Sterna usvedčili z účasti na predpisovaní liekov použitím falošných prostriedkov a z poskytovania liekov na predpis závislému. V siedmich ďalších bodoch bol uznaný nevinným. Psychiatrička Eroshevich je vinná v rovnakých bodoch ako Stern, no navyše ju usvedčili aj zo získavania predpisov na opiáty pod falošným menom. O treste pre nich s

a rozhodne 6. januára.

Anna Nicole Smith zomrela 8. februára 2007. Na následky užitia smrteľnej kombinácie liekov na predpis zomrel len niekoľko mesiacov predtým (10. septembra 2006) na Bahamách i jej 20-ročný syn Daniel. Mladík skonal v nemocničnej izbe, kde bol navštíviť svoju matku a sestru Dannielynn, ktorá sa narodila 7. septembra 2006. Po smrti Anny Nicole Smith sa vyostril boj dvoch mužov o malú Dannielynn, ktorý trval takmer od jej narodenia. Stern trval na tom, že je otcom dievčatka, no testy DNA napokon potvrdili, že je ním fotograf Larry Birkhead, ktorý tak získal Dannielynn do opatery.

Informácie zverejnili agentúry AP a Reuters a webové stránky www.people.com a news.bbc.co.uk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu