Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rozhorčený Dangl: Takto ho vytočil opitý expolitik Cuper!

Dano Dangl. Zobraziť galériu (5)
Dano Dangl.

BRATISLAVA – Burcuje Slovákov! Politická scéna nie je zrejme ľahostajná ani scenáristovi a humoristovi Danielovi Danglovi (34). Potvrdil to vo viacerých videách, kde demonštratívne vyzýva ľudí, aby prišli na blížiace sa referendum. Na paškál si vzal aj bývalého poslanca Jána Cupera!

Po stopách kolegov! Dano Dangl nie je jedinou známou osobnosťou, ktorá sa nechala vtiahnuť do politického diania. Už v júni, tesne pred parlamentnými voľbami, sa na verejnosti objavilo agitačné video herečky Zuzany Fialovej a jej kamarátov. Teraz sa na scéne objavil Dangl.

Už 18. septembra sa v referende rozhodne, či bude poslancom zúžená imunita. Hnacím motorom je bezpochyby prípad z novembra roku 2005, kedy Ján Cuper spôsobil dopravnú nehodu v Modre. Aj keď priznal, že pred jazdou vypil dva deci vína, vodičský preukaz mu bol vrátený.

V jednom z videí zabávač rýmuje aj o spomínanom poslancovi. „Myslíš si, že je super jazdiť ožratý jak Cuper,“ recituje Dangl, pričom rytmicky búcha päsťami do stola. V ďalších vetách vyzýva, aby ľudia nezaspali a prišli rozhodnúť o tom, aký bude výsledok referenda.

Nás zaujímalo, aký bol dôvod toho, že sa Dangl nechal nahovoriť na účinkovanie v spotoch. „Na otázku, či som ochotný takouto formou podporiť to, aby táto téma nebola ľuďom ľahostajná, som odpovedal kladne," prezradil nám Dano, ktorý sa na videách podieľal aj scenáristicky. Ako sám dodáva, referendum vníma ako základný prostriedok demokracie. „Človek sa môže priamo vyjadriť a zasahovať do politického diania. Je to skrátka dôležitý nástroj fungovania štátu," uzatvára túto tému humorista.

 

VIDEO: Dano Dangl účinkuje v týchto spotoch.    </



dano dangl -referendum - spojene


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu