Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výčitky Hrycovej rok po smrti Huga: Toto je moja nočná mora!

Veronika Hrycová sa so stratou syna nedokáže vyrovnať Zobraziť galériu (6)
Veronika Hrycová sa so stratou syna nedokáže vyrovnať

BRATISLAVA - Výčitky, slzy a zúfalstvo! Zhruba pred rokom vyhasol pri tragickej autonehode život Huga Hryca († 22) – syna herca Andyho Hryca (60). Jeho manželka Veronika sa po viac ako dvanástich mesiacoch od smutnej udalosti rozhodla podeliť s verejnosťou o najväčšie trápenie jej života. Kvôli čomu nemôže spávať? Prečo má výčitky svedomia?

Hugo Hryc sa zabil spolu s kamarátom pri nebezpečne rýchlej jazde na ceste smerujúcej z okrajovej časti Bratislavy do Záhorskej Bystrice. S touto tragickou udalosťou sa jeho rodičia do dnešného dňa nevedia zmieriť. Ako však povedala počas otvorenej spovede v estévečkarskej relácii Família jeho mama Veronika, o synovej vášni k adrenalínovým jazdám vedela. „Vždy, keď bola možnosť, tak chodil do Rakúska na tie rýchlojazdy, kde sa mohol vyblázniť,“ priznáva so slzami v očiach matka pri spomienke na Huga, pričom ťažko hľadá ďalšie slová.

Trápi ju, že i keď si bola vedomá adrenalínovej záľuby svojho dieťaťa, tragédii nemohla zabrániť. „O jeho nočných výletoch sme nevedeli,“ hovorí so smútkom v hlase, pričom jej myšlienky zrejme smerujú na noc, počas ktorej navždy stratila syna. „Jediné, čo ma mrzí, je, že som mala ísť Huga v noci skontrolovať,“ neodpustí si výčitky zronená Hrycová. Vzápätí však priznáva, že je to nereálne, aby matka kontrolovala každý večer dospelého muža.

Na tragédii ju najviac zarmucuje fakt, že v nej zlyhal materinský cit. „Niekedy sa hovorí, že matka cíti, keď je s dieťaťom zle. Toto som ja nemala. A práve to je mojou nočnou morou!“ hovorí Veronika, pričom nedokáže potlačiť slzy. 

Zosnulý Hugo Hryc bol verejnosti známy aj vďaka tomu, že dokázal otvorene bojovať s rakovinou semenníkov, ktorá ho postihla. Len dva dni potom, ako sa dozvedel, že sa vyliečil zo zákernej choroby, si smrť "vypýtala" jeho život prostredníctvom dopravnej nehody. Auto, v ktorom dvadsaťdvaročný muž sedel ako spolujazdec, narazilo vo veľmi veľkej rýchlosti do jedného zo stĺpov verejného osvetlenia. Hryc bol mŕtvy ihneď, jeho najlepší kamarát Jakub Karas podľahol zraneniam v nemocnici.   

Smutnú spoveď zronených rodičov odvysiela verejnoprávna televízia na Dvojke už zajtra večer o 21:00 v relácii Família.

VIDEO: Veronika Hrycová hovorí o synovej smrti.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu