Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

AKTUALIZOVANÉ Diváci sa búria kvôli vulgarizmom v SuperStar: Hrozia mastné pokuty!

Porota Česko Slovenskej SuperStar Zobraziť galériu (5)
Porota Česko Slovenskej SuperStar

BRATISLAVA - Slovenská televízia Markíza a česká Nova sa zrejme nevyhnú nepríjemnostiam kvôli zábavnému programu Česko Slovenská SuperStar. Problémom sú vulgarizmy, ktoré porotcovia v relácii používajú. Čo na to televízia Markíza?

Aktualizované o vyjadrenie tv Markíza: "Obsah svojho vysielania TV Markíza pripravuje a spracováva tak, aby nebol porušený zákon o vysielaní a retransmisii," zaujali v Záhorskej Bystrici takéto oficiálne stanovisko k celej veci. Na otázku, či plánujú členom poroty dohovoriť, aby sa počas blížiacich sa živých prenosov krotili, sme odpoveď nedostali.

_____________________________________________________________

Českým ani slovenským divákom populárnej súťaže sa nepáči vulgárne vyjadrovanie porotcov na televíznej obrazovke pred 22:00. So svojimi sťažnosťami sa preto čoraz častejšie obracajú na Radu pre rozhlasové a televízne vysielanie.

"Už sme dostali asi šesť sťažností ohľadom sexuálnych narážok týkajúcich sa vyjadrení porotcov na adresu súťažiacich. Dostali sme aj podnety, ktoré vo všeobecnosti smerovali voči nevhodnému správaniu porotcov k mladším účinkujúcim," uviedol riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Ľuboš Kukliš. Podľa jeho slov už prešetrujú relevantnosť sťažností, požiadali o zaslanie videozáznamov, ktoré budú analyzovať. Ak RVR potvrdí, že došlo k porušenia zákona, bude nasledovať právne konanie. "O možných sankciách je ešte predčasné hovoriť," povedal pre topky.sk. Tie však môžu dosahovať závratné sumy.

Za slovenskú stranu rozhoduje v porote speváčka Dara Rolins a známy "Kat" Paľo Habera. Z Českej republiky sú v porotcovských kreslách dcéra lídra kapely Olympic, známa predovšetkým v Nemecku ako speváčka skupiny Die Happy, Marta Jandová spolu s frontmanom kapely Žlutý pes, porotcom dvoch ročníkov Česko hledá SuperStar, Ondřejom Hejmom.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu