Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Osobnosti priali Gottovi k sedemdesiatinám, dostal olympijský oštep

Karel Gott Zobraziť galériu (2)
Karel Gott

PRAHA – Desiatky známych osobností včera na koncerte v pražskej O2 aréne blahoželali Karlovi Gottovi k jeho sedemdesiatke. Ako darček dostal aj olympijský oštep.

„Chcem vám venovať oštep, ktorým som prekonala sedemdesiatku,“ popriala majstrovi olympijská víťazka z Pekingu Barbara Špotáková. Medzi množstvom gratulantov sa na pódiu vedľa radu populárnych spevákov objavil tiež spisovateľ Michal Viewegh, minister Michael Kocáb alebo modelka Taťána Kuchařová.

Vo vypredanej O2 aréne, kam si podľa usporiadateľov našlo cestu zhruba 12 000 divákov, sa začala show s názvom Karlov most nástupom účinkujúcich. Na úvod zaspievali pesničku Muzika, v ktorej sa podelili o text. Tesne pred začiatkom koncertu si Gott sprevádzaný manželkou Ivanou a dcérou Charlotte Ellou sadli do prvého radu vedľa promotéra akcie Františka Janečka.

Na pódium s dvoma obrovskými číslami 70 potom prúdili speváci a speváčky, ktorí väčšinou venovali Gottovi po jednej piesni z jeho repertoáru. Na konci každého z niekoľkých blokov sa Gott pridal k vystupujúcim, čím vždy vyvolal veľký aplauz.

Medzi blokmi prichádzali Gottovi popriať rôzni kolegovia z hereckej branže. Lubomír Lipský a Jiřina Bohdalová sa dočkali ovácií zaplnenej haly potom, ako predniesli báseň, ktorou Gotta privítali medzi sedemdesiatnikmi. Karel Šíp rozosmial obecenstvo tvorené predovšetkým ľuďmi strednej a staršej generácie aktualizovaným textom hitu Čau, láska, ktorý prepísal na Čau, mladosť.

Nebola núdza ani o nezvyčajné spojenia. Napríklad skladbu Zvonky šťastia s Gottom zahrala kapela Divokej Bill, Petr Kolář ho potešil upravenou verziou skladby Karla Svobodu s názvom Ešte, že ťa Karel mám. Medzi gratulantmi sa objavili aj Eva Pilarová, Martin Maxa, kapely No Name, Olympic, Gipsy.cz a desiatky ďalších umelcov. Celá show údajne vyšla na 16 miliónov českých korún.

Na konci takmer trojhodinového koncertu vystúpili speváci, ktorí dostali viac priestoru. Napríklad Václav Neckář, Jitka Zelenková, Iveta Bartošová, Petr Muk, Marie Rottrová, Michal David alebo Hana Zagorová zaspievali jednu pieseň z vlastného repertoáru a potom duet s oslávencom.

Medzi hosťami chýbala Gottova dlhoročná spolupracovníčka Helena Vondráčková, ale s Gottom si zaspievala Lucia Vondráčková. V tlači sa objavila informácia, že sa jej teta odmietla zúčastniť sa na megakoncerte, pretože jedným z jeho mediálnych partnerov je spoločenský týždenník, s ktorým Vondráčková a jej manžel Martin Michal vedú už niekoľko rokov právny spor. Posledným hosťom bola Lucie Bílá, ktorá Gottovi odovzdala blahoprajný list prezidenta republiky Václava Klausa.

„Nepamätám sa, že by som niekedy zažil takú manifestáciu, navyše manifestáciu k môjmu výročie. Ten krásny pocit by som poprial všetkým svojim kolegom,“ uviedol na záver večera Gott, ktorý sa dočkal búrlivých ovácií haly.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu