Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Gott v Bratislave: Kájo, ty v sebe „narcisa“ nezaprieš!

Karel Gott na včerajšom koncerte v Bratislave. Zobraziť galériu (9)
Karel Gott na včerajšom koncerte v Bratislave.

BRATISLAVA – Neodpustil si pochvaly na svoju adresu! Český spevák Karel Gott (69) nezostal počas včerajšieho koncertu nič dlžný svojmu „chvastavému“ imidžu.

Dodnes si jeho fanúšikovia, ale aj neprajníci, uťahujú z legendárnej vety Karla Gotta: „Tlieskajte, ja to mám rád.“ Známy spevák si však z toho nič nerobí a dokonca sa netají tým, že sa na tom sám zabáva. Jednoducho, je si vedomý svojich kvalít.

A to dokázal aj počas včerajšieho vystúpenia, ktoré odohral v rámci Turné 2008 Zpátky si dám tenhle film. Pochvalným vyjadrením na adresu svojej tvorby pobavil prítomných ľudí v športovej hale na Pasienkoch.

Pred odspievaním jedného z hitov totiž poznamenal: „Priatelia, táto skladba je slávna viac ako 40 rokov. Otvorila mi dvere do Európy a vďaka tomu som v spolupráci s nemeckým vydavateľstvom nahral 82 LP platní. A symbolicky sme podpísali doživotnú zmluvu. To je niečo priatelia! A prečo to teraz hovorím? Pretože ma za tie roky nikto nepochválil. Tak si hovorím: Karči, urob to sám,“ perlil niekoľkonásobný Zlatý slávik.

Tým však „ospevná“ propagácia nekončila. Potom, ako dohral na klarinete jeho hosť Felix Slováček, Kája utrúsil: „Felix, užívaj si potlesk môjho publika.“ Nuž, nie nadarmo si Karel Gott získal prívlastok „Božský.“

O koncerte

Bratislavské vystúpenie bolo prierezom speváckej tvorby českej hudobnej stálice za 50-ročné obdobie jeho pôsobenia. Celkovo odspieval 37 skladieb, medzi ktorými boli nezabudnuteľné hity ako napríklad ako napríklad C'est la vie, Přijela pouť, Kávu si osladím, Kdepak ty, ptáčku hnízdo máš či Když milenky pláčou.

Karel Gott je držiteľom 22 československých, 11 českých zlatých slávikov, vlastní viac ako 60 zlatých platní, sedem diamantových platní, ich predaj vysoko prevýšil sumu 100 miliónov, nahral približne 2600 pesničiek. Iba pre nemeckú firmu Polydor nahral do týchto dní 82 albumov.

Ak máte video zo včerajšieho koncertu, zaveste ho na stránku www.free.sk. Zavesíme ho na topky!

 



Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk! 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu