Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na život v emigrácii musí mať človek povahu, tvrdí Ady Hajdu

Ady Hajdu Zobraziť galériu (6)
Ady Hajdu

BRATISLAVA - Slovenský herec Ady Hajdu (45) si v novom filme Miloslava Luthera s názvom Tango s komármi zahral svetobežníka a pôžitkára Karola Demana, ktorý rieši problémy útekom.

Sám Hajdu je však typ človeka, ktorý síce rád cestuje, ale dokáže žiť len na Slovensku. "Utiekol som do Španielska a vrátil som sa, lebo som vedel, že nikde inde ako tu nemôžem žiť. Je to veľmi náročné, človek musí byť veľmi silný a musí mať na to povahu," prezradil. V Španielsku strávil štyri mesiace, počas ktorých sa osamostatnil a naučil žiť bez "full servisu", ktorý mu dovtedy zabezpečovala mama. Do zahraničia odišiel i so svojím kamarátom Romanom Luknárom, domov sa však vrátil sám. "Musel sa veľmi zamilovať a úplne zmeniť život," vysvetlil Hajdu s tým, že by niečo podobné nedokázal. "Vedel som, že Roman tam zostane a veľmi som žiarlil na Lolu (Luknárova manželka)," dodal.

Roman Luknár a Ady Hajdu si zahrali spoločne hlavné úlohy vo filme Miloslava Luthera Chodník cez Dunaj (1989). Po dvadsiatich rokoch sa stretli pred kamerou ako hlavní hrdinovia nového Lutherovho filmu Tango s komármi, ktorý bude mať premiéru 22. januára. Režisér im písal scenár priamo na telo a niektoré scény spolu konzultovali. Vo filme však priateľmi nie sú. "Je emigrant, náhodne na mňa nasadený, špehuje ma a podáva hlásenia mojej budúcej manželke," prezradil o postave Ruda Sklenku, ktorého si zahral Roman Luknár. Ady Hajdu sa totiž potrebuje ako Karol Deman na Slovensku rozviesť, pretože v Španielsku na neho čaká šťastný a výhodný sobáš. Rudo Sklenka na neho dohliada, aby nezlyhal. Na oboch si však minulosť doma počkala. "Je to príbeh ľudí, ktorí potrebujú niekoho vysať, aby žili," povedal Hajdu.

Adyho Hajdu spoznávajú na ulici ako Petra zo seriálu Ordinácia v ružovej záhrade, úloha vo filme Tango s komármi je však úplne o niečom inom. "Slávo nás obsadzuje do úplne odlišných charakterov, v tomto filme mi dal veľmi ťažkú úlohu, ani raz sa nezasmejem. Človek, ktorého hrám, je na hranici, vie, že keď svoj problém nezvládne, tak sa mu bude veľmi ťažko žiť," opísal svoju postavu Hajdu. "Je neuveriteľne bezcharakterný, lebo myslí len na seba, všetko potrebuje vyriešiť vo svoj prospech," uviedol. Na blížiacej sa premiére vraj bude Hajdu nervózny a plný očakávania. "Ale nemôže to dopadnúť zle, lebo Slávo nenatočil zlý film," dodal.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu