Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chaos na koncerte v Houstone má dohru: O život prišlo osem ľudí! Známi raperi čelia obvineniu

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/Jamaal Ellis/Houston Chronicle via AP)

WASHINGTON – V súvislosti s piatkovou panikou na hudobnom festivale v americkom meste Houston, pri ktorej prišlo o život osem ľudí, podala advokátska kancelária Thomas J. Henry Law žalobu na raperov Travisa Scotta a Drakea za "podnecovanie chaosu". Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP.

Žalobcom je 23-ročný Kristian Paredes, ktorý počas paniky utrpel vážne zranenia. Zranených bolo celkovo 25 návštevníkov podujatia Astroworld Festival, ktorí museli byť hospitalizovaní, niektorí so zástavou srdca.

Ochrankári nepomohli

Vyšetrovanie príčin masovej paniky stále prebieha. Podľa šéfa hasičov v Houstone Samuela Peu vznikla pred pódiom tlačenica, v ktorej v priebehu niekoľkých minút niekoľko ľudí spadlo. Mnohí návštevníci žiadali o pomoc ochrankárov, tí ich však ignorovali.

Ľudia smútia za blízkymi,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Robert Bumsted)

Toto sa nestalo prvýkrát

V žalobe sa uvádza, že Scott spôsobil zmätok aj na svojich predchádzajúcich vystúpeniach. Drake mal po príchode na pódium k Scottovi divákov ešte viac burcovať, aj keď dav už bol mimo kontrolu. Paredes zažaloval aj mediálnu spoločnosť Live Nation Entertainment.

V komplexe NRG Park, kde sa festival konal, bolo v čase nešťastia okolo 50.000 ľudí. Travis Scott organizuje toto podujatie od roku 2018. Po tragédii povedal, že je z nej šokovaný.

Zásah hasičov a záchranárov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/KTRK via AP)

Viac o téme: KoncertNásiliePanikaChaosObvinenie DrakeHoustom. Travis Scott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu