Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

TRAGÉDIA na koncerte: Zomrelo 10 ľudí... Súd rozhodol o osude slávneho speváka!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA)

HOUSTON - Americký raper Travis Scott nebude čeliť trestnému stíhaniu za smrť desiatich ľudí v tlačenici na jeho koncerte v roku 2021. TASR o tom informuje podľa piatkovej správy agentúry AFP.

„Je tragické, že desať nevinných ľudí zomrelo, keď sa snažili užiť si večer hudby a zábavy... no tragédia nie je vždy zločinom a nie každé úmrtie je vraždou," uviedla okresná prokurátorka Kim Oggová. Dodala, že v súvislosti s incidentom nebude vznesená obžaloba.

Približne 50.000 ľudí v novembri 2021 prišlo na Scottov hudobný festival Astroworld v komplexe NRG Park v texaskom meste Houston. Počas raperovho vystúpenia sa dav začal tlačiť k pódiu, čo vyvolalo paniku.

TRAGÉDIA na koncerte: Zomrelo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Niekoľko ľudí, ktorí pre nedostatok miesta a vzduchu odpadli, dav udupal. Medzi obeťami bolo aj deväťročné dieťa a incident si vyžiadal stovky ranených. Aj napriek volaniam o pomoc organizátori čakali desiatky minút, kým koncert ukončili a komplex evakuovali. Proti nim, Scottovi, manažérom multifunkčného komplexu či spoločnosti spojenej s festivalom bolo podaných niekoľko civilných žalôb.

Štvrtkové rozhodnutie prokuratúry sa týka iba trestného stíhania, čo znamená, že v prípade je stále možné viesť občianske súdne konanie, pripomína AFP.

TRAGÉDIA na koncerte: Zomrelo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Travis Scott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu