Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dušan Cinkota opäť na scéne! Dokedy?

Dušan Cinkota (vpravo) sa po 9 mesiacoch opäť postavil na javisko. Hereckého partnera mu robil Martin Hronský. Zobraziť galériu (2)
Dušan Cinkota (vpravo) sa po 9 mesiacoch opäť postavil na javisko. Hereckého partnera mu robil Martin Hronský. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Herec Dušan Cinkota alias Cinki (37) sa znova postavil na divadelné dosky. Stále mu však hrozí basa, pretože Cinkiho prepustili len pre nečinnosť vyšetrovateľov. Herec sa však snaží vrátiť do pracovného kolobehu a tak po vyše deviatich mesiacoch znova vystúpil pred publikom.

Cinkota účinkuje v divadle Aréna v predstavení Rodinná slávnosť. Stále však čelí obvineniu v súvislosti s drogami a hrozí mu až pätnásťročná basa. "Naposledy som hral v Ružomberku moje vlastné predstavenie Pikový kráľ," povedal po príchode do divadla. Do Arény sa priviezol taxíkom nahodený v obleku. A hneď si začal precvičovať texty.

"Pred skúškou si ešte v hlave skladám mozaiku pocitov, spomienok, textov..." opísal Cinki. Popoludní nasledovala "oprašovačka" - preskúšanie inscenácie s režisérom. Pred samotným predstavením bol Cinki už vo vynikajúcej nálade a tvrdil, že vyjsť na javisko po dlhej dobe nemá strach. "Som vďačný za šancu. Budem sa musieť uspokojiť s účinkovaním v Aréne raz za mesiac. Predtým som bol zvyknutý hrať viac," dodal. Dokedy však bude môcť hrať v divadle je otázne. Cinkota stále čelí obvineniu za drogy. Vo väzbe sa ocitol na začiatku minulého leta, keď ho polícia zadržala so šiestimi striekačkami pervitínu. Z cely bratislavského justičáku Cinkiho prepustil vlani v novembri prokurátor pre nečinnosť vyšetrovateľa.

Na obnovenú premiéru Cinki pozval aj kamoša z basy, Davida Brtvu (37), obžalovaného v kauze nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia. Kamaráti plánujú vybudovať resocializačné centrum. "David by mal financovať aj vydanie mojej knižky básní, ktorú som napísal vo väzbe," nádeja sa umelec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu