Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Cinkota: Nové plány do života

Dušan Cinkota Zobraziť galériu (11)
Dušan Cinkota (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Aj keď herec Dušan Cinkota (37) stále čelí obvineniu v súvislosti s drogami, v súčasnosti si užíva slobodu a robí nové plány do budúcnosti.

Chystá návrat na divadelné dosky, rád by spolupracoval na vybudovaní resocializačného centra a dokonca plánuje aj vydať knihu...

Dušan Cinkota sa po návrate z väzby rozhodol dobehnúť zameškané! Už začiatkom decembra bude účinkovať v divadle Aréna v predstavení Rodinná oslava. Umelca oslovil sám riaditeľ divadla Juraj Kukura. „Je úžasné, že mi chce pomôcť, veľmi si to vážim,“ povedal herec.

Okrem toho plánuje spolu s obžalovaným Davidom Brtvom (obžalovaným v kauze tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont, pozn. red.), s ktorým sa zoznámil vo väzbe, zriadiť resocializačné centrum. Cinki by dokonca aj rád vydal knihu, zostavenú z básní, piesní a poviedok, ktoré vytvoril počas piatich mesiacov vo väzbe. „Písal som každý deň. Keď som nemal hárok papiera, tak aj na toaleťák. Inšpiráciu som hľadal v spoluväzňoch, bachároch, vo viere v Boha a v lásku,“ zaspomínal si Cinkota.

Časť svojho diela venoval aj svojej snúbenici Zuzane (21). „Najhoršia za mrežami bola strata identity, bol som tam len číslo. Trápila ma bezmocnosť a neistota. Prežiť mi pomáhalo pozitívne myslenie a viera,“ povedal Cinki, ktorý však ešte stále nemá nič vyhraté. Ak mu totiž súd dokáže vinu, hrozí mu až 15 rokov basy! „Nedá sa na to nemyslieť, uvidím, ako to dopadne, no niečomu sa zatiaľ venovať musím,“ uzavrel Cinki.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu