Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dušan Cinkota (37) sedí za mrežami a... rieši dlhy!

Cinki sedí už viac ako dva týždne vo väzbe. Čelí obvineniu z výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi.
Cinki sedí už viac ako dva týždne vo väzbe. Čelí obvineniu z výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi.

BRATISLAVA – Pre drogy sedí herec Dušan Cinkota (37) v cele už takmer dva týždne.

„Snaží sa usporiadať si všetky záväzky. Nerád by sa ocitol v situácii ako po prepustení z prvej väzby, keď ostal bez koruny, práce aj bývania,“ uviedol jeho advokát Attila Vajda. Spoza múrov basy sa však takéto záležitosti riešia ťažko. Podá hercovi pomocnú ruku jeho snúbenica Zuzana?

Práve so Zuzanou sa Cinki plánoval presťahovať do nového domu vo Vysokej pri Morave. Na dom si vzal trojmiliónový úver. „To, ako sa cítim, je moja vec, to, ako sa cíti Dušan, je jeho vec,“ povedala stroho Zuzana, no ostatné záležitosti odmietla komentovať. „Kým som sa dos tal do basy, prišiel som o všetko. Len dlžoby mi zostali,“ posťažoval sa herec v roku 2005.

Umelec už za drogy bol odsúdený a odsedel si viac ako rok. „Prvé ťažké okamihy za mrežami Dušan už pretrpel a vie, že musí trpezlivo čakať. Proti rozhodnutiu o väzbe sme podali sťažnosť, ktorú som z taktických dôvodov neodôvodnil,“ dodal Cinkiho obhajca Attila Vajda. Podľa informácií Nového Času herec ešte pred vyšetrovateľom nevypovedal.

Mužom zákona však umelec tvrdil, že šesť zatavených striekačiek s pervitínom, s ktorými ho zadržali, mal pre vlastnú potrebu a drogy nepredával. Okrem Cinkotu polícia v rámci akcie s názvom Vrabec zadržala ďalších päť osôb. Podľa zdroja Nového Času Cinki aj ďalší obvinení vravia, že sa vzájomne nepoznajú. „K prípadu sa zatiaľ nebudeme bližšie vyjadrovať,“ uviedol Viktor Plézel, hovorca policajného prezídia. V prípade dokázania viny na súde Dušanovi Cinkotovi hrozí trest až 15 rokov za mrežami!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu