Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dušan Cinkota: Mal pri sebe 6 striekačiek pervitínu!

Dušan Cinkota (37) čelí obvineniu z prechovávania drog.
Dušan Cinkota (37) čelí obvineniu z prechovávania drog.

BANSKÁ BYSTRICA - A je to tu zase! Herec Dušan Cinkota (37) má znova problémy s drogami. V stredu umelca polícia zadržala so šiestimi zatavenými striekačkami metamfetamínu, ktorému sa slangovo hovorí pervitín, a skončil v policajnej cele.

Vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti, a ak sa preukáže jeho vina, hrozí mu až 15 rokov za mrežami! Cinkotova matka sa o synovom zatknutí dozvedela od redaktorov Nového Času...

„To myslíte vážne? Nič o tom neviem, veď som s ním v stredu telefonovala,“ zmätene reagovala šokovaná hercova matka, ktorá žije v Cinkotovom rodisku v Banskej Bystrici.

Známeho herca Dušana Cinkotu, prezývaného Cinki, posadili do policajnej cely v stredu popoludní. Muži zákona ho zadržali so šiestimi zatavenými striekačkami pervitínu. Podľa informácií Nového Času sa to stalo v bratislavskej Dúbravke pred budovou mestskej polície na Saratovskej ulici. Cinki spolu s ďalšími piatimi osobami uviazol v sieti policajtov v rámci akcie Vrabec. Medzi zadržanými sú aj dve ženy.

„Vyšetrovateľ piatich z nich obvinil z drogovej trestnej činnosti,“ povedal pre Nový Čas Viktor Plézel z policajného prezídia. Policajti počas akcie prehľadali päť bytov a štyri nebytové priestory. Zaistili kompletné zariadenia na výrobu metamfetamínu i zariadenie na pestovanie marihuany. Našli aj sedemsto dávok metamfetamínu, 600 dávok marihuany a tablety extázy.

Čo je pervitín?


Syntetická droga, prezývaná aj perník alebo speed. Má povzbudzujúce účinky a užíva sa inhalovaním, šnupaním alebo sa vpichuje. Spôsobuje rýchlu a silnú závislosť. Pervitín vyvoláva pocity eufórie, hyperaktivity, ale aj agresivity. Zvyšujú sa pri ňom teplota, tlak aj tep. Pri dlhodobom užívaní táto droga poškodzuje srdce, pečeň, oslabuje imunitu a pri predávkovaní hrozia prehriatie organizmu, vnútrolebečné krvácanie, poruchy srdcovej frekvencie alebo rytmu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu