Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Marianna komplikuje rozvod

Marianna Boučková Zobraziť galériu (9)
Marianna Boučková

PRAHA - Rozvod Marianny (29) a Libora (25) Boučkovcov sa zrejme tak skoro konať nebude.

Všetko paradoxne komplikuje Marianna, ktorá má milenca Jana Novotného (29), a väčší záujem na tom, aby sa jej nevydarené manželstvo už skončilo. Ona sa totiž podujala podať návrh na rozvod, a práve preto sa pojednávanie bude konať v Čechách. Podľa ich zákonov sa však súd bude musieť pokúsiť o záchranu manželského zväzku! Marianna, chceš sa vôbec rozviesť?

„Príslušný rozvodový súd sa určuje podľa miesta spoločného bydliska manželov. Ak spoločné bydlisko nemali, na konanie je príslušný súd podľa miesta bydliska odporcu. Ak teda podá žiadosť o rozvod Libor Bouček, súdiť ich budú v Bratislave, ak však podá žiadosť Marianna, príslušný súd bude v Prahe,“ informovala Nový Čas sudkyňa z jedného bratislavského súdu. A práve toto poriadne spomalí celý rozvodový proces! Návrh na rozvod chce totiž podať Marianna a súd sa teda bude konať v Prahe. V Čechách však platí iný zákon o rodine ako na Slovensku. Kým u nás by boli podmienky na rozvod jednoduchšie, u našich západných susedov musia rozvádzajúce sa páry spĺňať tri podmienky. Manželia sa musia vzdať vzájomných nárokov, preukázateľne spolu nežiť a byť svoji aspoň rok! A tú tretiu podmienku Libor a Marianna nespĺňajú. Pražské súdy teda majú povinnosť pokúsiť sa o záchranu ich manželstva.

„Áno, je to naozaj tak,“ potvrdil Libor. „A aj keď viem, že je takáto možnosť, rozvod si zobrala na starosť Marianna. Takže ja to neriešim,“ konštatoval. Keď sa Nový Čas spýtal Marianny, či by nechcela urýchliť rozvodové konanie tým, že by presvedčila Libora, aby podal žiadosť o rozvod on, Marianna sa k tejto možnosti nevyjadrila: „Nebudem vôbec komentovať túto situáciu,“ odbila Nový Čas. Podľa všetkého teda bude môcť žiadosť podať až po 1. júli 2007.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu