Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Tri týždne strávi zavretý so stovkami pavúkov!

Nick sa podujal na neľahkú úlohu
Nick sa podujal na neľahkú úlohu

MELBOURNE - Tri týždne uprostred stoviek pavúkov chce v úzkom výklade svojho obchodu stráviť muž z austrálskeho Melbourne. S viac než štyristo pavúkmi a kobylkami ho oddnes zatvoria každý deň na 23,5 hodiny. Polhodinovú prestávku má na sprchu a toaletu. O nezvyčajnej charitatívnej akcii napísala agentúra DPA.

Ako uviedol austrálsky server news.smh.com.au, obchodník s opálmi Nick Le Souef (67) tak chce vyzbierať až 50.000 dolárov (takmer 36 000 eur) ako dar pre austrálsku detskú charitatívnu organizáciu Variety.

Medzi jeho nových osemnohých spolubývajúcich patrí napríklad smrteľne jedovatá snovačka Hasseltova alebo zástupcovia z čeľade maloočkovitých, ktorí môžu podľa agentúry AFP dosiahnuť veľkosti až 30 centimetrov.

"Uhryznutie snovaček Hasseltových je smrteľné, pred desiatkami rokov však vyvinuli protijed a smrteľný prípad sa už dlho neobjavil. Ale ja viem, že ma nepohryzú," povedal Le Soeuf AFP. Pavúky si podľa neho za obeť vyberú radšej šváby alebo kobylky, ktoré im ponúkne ako potravu.

Le Souef sa o podobnú vec pokúsil už pred 30 rokmi, keď pokoril niekoľko rekordov v obsadení tesného priestoru spolu s jedovatými hadmi.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu