Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nechutné VIDEO: Pavúk požiera hada, nakoniec sčerná!

Had nemal šancu
Had nemal šancu (Zdroj: YouTube)

CAIRNS - V prírode prežíva vždy ten silnejší. Nie vždy to ale musí byť aj ten väčší. Unikátne zábery, ktoré sa podarilo zhotoviť Austrálčanovi Antovi Hadleighovi, zachytávajú, ako gigantický pavúk požiera hada.

Video natočil mladík minulú stredu na záhrade u svojho kamaráta. Kameru schytil do ruky po tom, ako zazrel stromového hada bojgu hnedú, ktorý sa chytil do obrovského oka z pavučiny. "Had bol dlhý niekoľko desiatok centimetrov a pavúk bol veľkosti dlane," priblížil situáciu autor videa.

Hadleigh, ktorý sa časo zúčastňuje výprav do dažďových pralesov, podľa svojich slov už videl všeličo, ale toto zatiaľ nič neprekonalo. "Je to jedna z najzaujímavejších vecí, aké som kedy videl. Vôbec som netušil, že pavučina môže byť tak silná, aby udržala hada takej veľkosti."

Bitka pavúka s plazom trvala niekoľko hodín a víťazne sa skončila práve pre článkonožca. Bojga totiž nakoniec podľahla pavúčiemu jedu. "Had sa snažil vyliezť hore a zaútočiť na pavúka, ale ten sa chytiť nedal. Potom začal svoju obeť obhrýzať a tá časť, ktorú práve žral, celá sčernela. Bolo to odporné,"dodal Ant. Správu priniesol server Novinky.cz.

Pavúk požiera hada

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu