Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tretina psov je obézna, málo sa hýbu a zle sa stravujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Viac ako tretina psov v Británii trpí nadváhou, varovala dnes veterinárna charitatívna organizácie PDSA. Podľa nej by navyše tento podiel mohol počas nadchádzajúcich troch rokov vzrásť až na polovicu, ak majitelia nezmenia zvyky svojich zvieracích miláčikov.

V prieskume vykonanom u asi 30 000 psov v uplynulých štyroch rokoch PDSA zistila, že 35 percent z nich váži viac, než by malo. Podľa PDSA je na vine predovšetkým zlá strava psov a nedostatok pohybu.

Organizácia uviedla, že majitelia kŕmia zvieratá okrem iného zvyškami od obeda, tučným mäsom, syrmi, prasačími ušami, zemiačikmi alebo sušienkami. Okolo pol milióna psov ich majitelia každodenne nevenčenia na vychádzkach.

Pred štyrmi rokmi malo pritom podľa prieskumu nadváhu len 21 percent psov v Británii. Z toho možno usudzovať, že ak sa udrží súčasný trend, môže byť do roku 2013 tučná skoro polovica psov.

"Tisícom domácich zvierat sa v dôsledku obezity znížila kvalita a priemerná dĺžka života," podotkol veterinár PDSA.

Na propagáciu zdravšieho životného štýlu domácich maznáčikov organizácia obnovila svoju každoročnú súťaž v chudnutí Pet Fit Club, v ktorej desať zvierat s nadváhou dostane šancu zadarmo podstúpiť stodenný dietetický a kondičný program pod dohľadom veterinárov PDSA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu