Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Odstrašujúci príklad: Morbídne obézny Alfie sa ledva postavil na nohy!

Takto vyzeral Alfie ešte na jar Zobraziť galériu (3)
Takto vyzeral Alfie ešte na jar (Zdroj: kentonline.co.uk)

LEYBOURNE - Obezita netrápi len ľudí, ale častokrát aj príslušníkov zvieracej ríše. Ako odstrašujúci príklad pokojne môže poslúžiť obtlstlý labrador z Veľkej Británie, ktorého sa pre jeho vlastné dobro ujal zvierací útulok v meste Leybourne.

80-kilový Alfie bol ešte pred pár mesiacmi tak tučný, že ho do auta museli nakladať štyria chlapi. "Keď ho k nám priviezli, sotva sa postavil na vlastné nohy. Takého tlstého psa som ešte nevidela," povedala vedúca útulku Christine Dooleyová.

Pod obezitu dvanásťročného psa sa nechtiac podpísal jeho majiteľ, ktorý trpel stareckou demenciou. Častokrát sa stalo, že zabudol, že ho už nakŕmil a tak biely labrador jedol viac, ako by mal. Priemernú hmotnosť svojho plemena prekročil takmer trikrát, uviedol portál Novinky.cz.

Odstrašujúci príklad: Morbídne obézny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: kentonline.co.uk)

Alfiemu v centre naordinovali špeciálnu diétu a pravidelný pohyb. Vďaka tvrdému režimu schudol za šesť mesiacov 30 kg. Do konca roka by podľa ošetrovateľov mohol zhodiť ďalších desať. Zamestnanci útulku pre neho už čoskoro začnú hľadať nový domov, čo by vzhľadom na jeho veselú povahu nemal byť problém.

Alfie sa môže popýšiť výrazným úbytkom na váhe
Zobraziť galériu (3)
Alfie sa môže popýšiť výrazným úbytkom na váhe  (Zdroj: kentonline.co.uk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu