Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Facebook zavedie poplašné tlačidlo na pedofilov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Sociálna sieť Facebook napokon zavedie poplašné tlačidlo na svojich stránkach určených pre Veľkú Britániu, pomocou ktorého môžu ľudia nahlasovať podozrenie na pedofilné konanie.

Pomocou tohto tlačidla bude možné upozorniť na takéto konanie britské policajné centrum zamerané na ochranu detí pred sexuálnym zneužívaním Child Exploitation and Online Protection Centre (Ceop) aj samotný Facebook.

K rozhodnutiu došlo po niekoľkomesačných rokovaniach medzi Facebookom a centrom na ochranu detí pred sexuálnym zneužívaním. Facebook pritom ešte v marci tohto roku vyhlásil, že tlačidlo nezavedie. Tlačidlo už používajú sociálne siete Bebo a MySpace. "Pridaním tejto aplikácie budú mať používatelia a používateľky priamy prístup ku všetkým službám dostupným cez tlačidlo ClickCeop," uviedol generálny riaditeľ Ceop Jim Gamble.

Výzvy na vytvorenie poplašného tlačidla sa zintenzívnili po únose, znásilnení a zavraždení 17-ročnej Ashleigh Hallovej. Jej vrah Peter Chapman totiž použil falošnú identitu, aby sa na Facebooku mohol stať jej priateľom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu