Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Raj pre dôchodcov je za slovenskými hranicami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

NEW YORK - Penzisti nemusia hľadať raj na zemi veľmi ďaleko. Je to vraj Rakúsko. Alpská republika skončila na prvom mieste rebríčka desiatky najlepších "prístavov pre dôchodcov" magazínu Forbes. Zohľadňoval ale amerických seniorov a ich príjmy. Druhé skončilo Thajsko a bronz získalo Taliansko.

Rakúsko ponúka podľa magazínu elegantnú architektúru alebo vážnu hudbu. Viedeň z rôznych hodnotení vychádza ako jedno z najlepších miest pre život na svete. Súkromné kliniky sú vraj špička a Alpy sú nádherné. Na Rakúsko sa dá pozerať ako na "lacnejšie Švajčiarsko". Slabinou je trochu upätý život a chlad, uviedol Forbes. Magazín nesľubuje "raj za 30 dolárov na deň".

Svoj rebríček zostavil podľa rôznych kritérií. Medzi ne patrí napríklad bezpečnosť, zdravotná starostlivosť či ústretovosť k dôchodcom. V Taliansku je skvelá kuchyňa, antické pamiatky, milí ľudia, všetko však komplikuje byrokracia. Thajsko je vraj vhodné pre chudobnejších seniorov.

Bývať sa dá v bungalove na pláži či v modernom Bangkoku. Zdravotná starostlivosť je dobrá, mínusom sú nepredvídateľní politici. Francúzsko vraj ponúka strašné jedlo a mestskú kultúru, ale inak je k dôchodcom ústretové. Všade sa dá prísť vlakom. Slabinou je byrokracia a to, že získať pripojenie k internetu môže zabrať týždne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu