Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Štyria menej známi proroci úspešne predpovedali budúce udalosti: Hrôzostrašná presnosť, veď pozrite!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Či už ide o historických prorokov ako Nostradamus, alebo fiktívnych prorokov ako Cassandra, proroci sprevádzajú ľudstvo už mnohé roky. Týmto štyrom z nich sa podarilo vypracovať presné predpovede o budúcnosti.

Štyrom menej známym prorokom sa podarilo vypracovať presné predpovede o budúcnosti, informuje portál Unilad. Treba však poznamenať, že niektoré z nich nie sú úplne pravdivé, ako napríklad tá, že Čína sa stane kolískou kresťanstva. Kto sú teda títo samozvaní „proroci“ a ako prišli k svojim zvláštnym schopnostiam?

Edgar Cayce

V roku 1889 školák Edgar Cayce z amerického Kentucky zaspal na učebnici a prebudil sa so zistením, že zázračne „vstrebal“ všetky vedomosti. Odvtedy sa privádzal do polovedomého tranzu, aby mohol predpovedať budúcnosť. Stal sa kľúčovou osobnosťou v hnutí New Age, ktoré sa stalo populárnym v 20. storočí. Čo sa týka jeho predpovedí, tie zahŕňali napríklad veľké nepokoje vo finančných kruhoch, ktoré o šesť mesiac skutočne nastali – pád na Wall Street.

Jeane Dixonová

Jeane Dixonová, všeobecne známa jasnovidka a astrologička z USA, predpovedala smrť prezidenta Johna F. Kennedyho. Táto predtucha bola publikovaná v časopise v roku 1956 a bola dosť špecifická. „Pokiaľ ide o voľby v roku 1960, pani Dixonová si myslí, že v nich bude dominovať labourista a vyhrá ich demokrat. Ale bude zavraždený alebo zomrie počas svojej funkcie,“ znie Dixonovej predpoveď. Nie všetky jej predpovede sa však splnili, pretože tiež tvrdila, že v roku 1958 vypukne tretia svetová vojna a Rusko porazí USA v misiách na Mesiaci.

Marie Anne Lenormandová

Marie Anne Lenormandová (1772-1843) predpovedala budúcnosť v napoleonskej ére. Ešte predtým, ako sa Napoleon Bonaparte stretol s Josephine, Lenormandová predpovedala, že sa vezmú, čo sa napokon aj stalo. Lenormandovú navštívil aj spisovateľ R. H. Grono, ktorý uviedol, že prorokyňa pribíjala netopiere k stropu za krídla. Jej predpovede údajne okamžite zapôsobili na slabú alebo poverčivú myseľ.

Gin Chow

Nakoniec tu máme Gin Chow, ktorý sa v roku 1873 presťahoval z Guangzhou v Číne do Kalifornie. Gin Chow pracoval ako umývač riadu, domáci sluha, farmár a záhradník. Neskôr sa z neho stal prorok. Predpovedal napríklad presné miesto a čas zemetrasenia, ktoré zasiahlo región Santa Barbara v roku 1925, päť rokov predtým, ako k nemu došlo.

Viac o téme: BudúcnosťPredpovedeProroci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu