Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pred 27 rokmi sa mal na Floride odohrať zázrak: Zjavenie Panny Márie len pár dní pred Vianocami

(Zdroj: Facebook/Your Pinellas History Page)

CLEARWATER - Pred 27 rokmi, len pár dní pred Vianocami, sa na finančnej budove na Floride objavil dúhový obraz Panny Márie. Návštevníci tak na vlastné oči uvideli niečo, čo sa dá opísať ako zázrak.

Návštevníkov finančnej budovy v Clearwater na Floride 17. decembra 1996 zaskočilo zjavenie Panny Márie. Objavilo sa v podobe dúhovej siluety. Cirkev si v tom čase prenajala budovu a dokonca ponúkla stoličky, aby si veriaci mohli vychutnať nádherný výjav. Správa o údajnom zjavení sa rýchlo rozšírila, čo viedlo k tomu, že do budovy sa hrnuli davy ľudí, celkovo vraj išlo až o pol milióna návštevníkov. Niektorí dokonca padali na zem v slzách.

Denník Tampa Bay Times v roku 2019 napísal: "Mesto muselo nainštalovať prenosné záchody a vytvoriť nové, provizórne chodníky, zatiaľ čo polícia zakročila proti nelegálnym predajcom, ktorí sa snažili predávať tovar návštevníkom. Neskôr sa v neďalekej autoumyvárni predávali tričká s fotografiou okna." 

Niektorí veriaci sa médiám zdôverili so svojimi pocitmi. "Vystúpila som z auta a Božia prítomnosť ma takmer zrazila na kolená. Verím, že je tu na to, aby sme upútali pozornosť ľudí, že žijeme v posledných dňoch. Aby sme sa pripravili na stretnutie s budúcim kráľom," povedala pastorka kresťanského centra Campaigning for Jesus v Tampe Mary Stewartová. 

V máji 1997 vandali znehodnotili obraz Márie tekutinou, no o mesiac neskôr ho silné búrky opäť umyli. V roku 2004 zas jeden tínedžer rozbil hlavu Márie prakom.  Strávil za to desať dní vo väzení a dostal pokutu 1200 dolárov, ktorá mala zaplatiť obnovu sklenej výplne. Obraz Panny Márie na budove nájdete dodnes, no jej hlava a závoj tam stále nie sú. Veriaci sa tam stále schádzajú, aby sa modlili pred Máriou.

Viac o téme: OknoZjavenieFloridaPanna Mária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu