Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Expert upozornil na bežnú chybu pri osádzaní vianočného stromčeka: Kvôli TOMUTO vám dlho nevydrží!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Vybrať dokonalý vianočný stromček môže dať zabrať. Dôležité je však dbať aj o jeho starostlivosť doma, aby vydržal počas celého sviatočného obdobia. Mnohí preto do stojana na stromček lejú vriacu vodu. Odborník ale upozorňuje, že je to veľká chyba.

Predajca vianočných stromčekov Mark Rofe predpokladá, že ľudia lejú vriacu vodu do stojana na vianočný stromček preto, aby roztopili vrstvu miazgy, ktorá sa tvorí na mieste, kde bol strom zrezaný. Stromček tak môže absorbovať viac vody, keď ho nasadíte na stojan. „Lepšou alternatívou by bolo použiť ručnú pílu a ubrať asi tri centimetre od konca stromu,“ povedal Rofe pre Ideal Home.

Expert upozornil na bežnú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Tých pár centimetrov, ktoré ste ubrali, umožní stromu ľahšie nasať vodu, takže nie je potrebné používať vriacu vodu,“ dodal. Expert zároveň zdôraznil, že stromy nemajú radi teplo a polievanie vriacou vodou ohrozuje ich životnosť. „Ak chcete, aby váš stromček vydržal čo najdlhšie, je najlepšie ho nechať v chladnejšej miestnosti, mimo dosahu priameho tepla, ako sú radiátory a podlahové kúrenie, a uistite sa, že má vždy dostatok vody,“ odporučil Rofe.

Záhradnícky expert Oliver Johnson tiež potvrdil, že počas prvých dní je potrebné stromček zavlažovať každý deň a potom už len každých pár dní. „Môžete ho zalievať vodou s izbovou teplotou namiesto vriacej,“ dodal Johnson. Životnosť stromčeka môžete zvýšiť aj tým, že ho ozdobíte svetielkami, ktoré sa príliš nezahrievajú.

Viac o téme: Vianočný stromčekVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu