Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pád stromu na vianočných trhoch: O život prišla jedna žena

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mindaugas Kulbis)

BRUSEL - V dôsledku silného vetra sa na vianočných trhoch neďaleko belgickej metropoly Brusel zrútil 20 metrov vysoký vianočný strom a pripravil o život jednu ženu, uviedli tamojšie médiá. Informovala o tom agentúra DPA.

Veľký strom na vianočných trhoch v meste Oudenaarde vo štvrtok večer neodolal náporu silného vetra, spresnila belgická agentúra Belga. Zrútil sa na troch ľudí; z toho jedna žena neskôr podľahla ťažkým zraneniam v nemocnici.

archívne video

V Bratislave na Hlavnom námestí dnes rozsvietili vianočný stromček (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Príčiny sú nejasné

Doposiaľ zostáva nejasné, či bol mohutný vianočný strom dostatočne zabezpečený, uviedli médiá. Na videách z miesta nešťastia, vzdialeného zhruba 50 kilometrov západne od Bruselu, je vidieť, ako sa strom dramaticky nakláňa v náporoch vetra predtým, než sa zrútil na ľudí, píše DPA. Miesto, kde sa incident odohral, uzavrela polícia a v súčasnosti prebieha vyšetrovanie. Stanica VRT s odvolaním sa na jedného z očitých svedkov informovala, že strom ihneď po páde nadvihlo približne 20 ľudí a podarilo sa im spod neho vyslobodiť dve z obetí. Tretiu osobu vytiahli až pohotovostné zložky, píše DPA.

Viac o téme: PádObeťVianočný stromBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu