Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odborník varuje: Po lete si nikdy nedávajte horúcu sprchu! Hrozia tieto riziká

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Nie je nič lepšie ako sa po dlhom lete poriadne osprchovať. Manažér zákazníckeho servisu leteckej spoločnosti však prezradil, prečo by ste sa mali radšej rozhodnúť pre chladnejšiu sprchu než horúcu. Hrozia totiž viaceré zdravotné riziká.

Travys Carinci z aeroliniek Qantas nalieta v rámci svojej práce takmer vyše 96 000 kilometrov mesačne. Pre CN Traveller povedal: "Vynechávam príliš horúce sprchy, ktoré, aj keď sú po dlhom lete lákavé, vysušujú pokožku." 

Odborník varuje: Po lete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Okrem toho majú horúce sprchy aj ďalšie negatívne vedľajšie účinky, napríklad kožné ochorenia ako ekzém či zhoršenie akné, pretože horúca voda zbavuje pokožku prírodných olejov a zdravých baktérií. 

Studená sprcha je oveľa lepšia možnosť, najmä pri jet lagu, pretože vás osvieži. Je to preto, že zlepšuje krvný obeh, čo poskytuje rýchlu dávku energie. Studená voda taktiež stimuluje produkciu noradrenalínu a beta-endorfínov. Elektrické impulzy sú posielané z nervových zakončení do mozgu, keď sa sprchujeme studenou vodou a táto chemická reakcia môže mať na niektorých jedincov antidepresívny účinok.

Viac o téme: SprchaHygienaLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu