Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Mamičku (43) šokoval obraz, ktorý predávali na Facebooku: Pohľad naň vyráža dych, priam z toho mrazí

(Zdroj: Facebook/Mississippi Memaw)

MISSISSIPPI - Jenny Smithová bola ohromená, keď jej rodina poslala záber príspevku na Facebooku, na ktorom bol obraz so ženou podobnej jej samej. Štvornásobná mamička sa rozhodla, že obraz musí za každú cenu nájsť. Pomohla jej jedna z užívateliek TikToku.

Portrét zobrazuje ženu s dlhými kučeravými ryšavými vlasmi a vysokým čelom, čo 43-ročnú Jenny viedlo k presvedčeniu, že je na ňom zachytená ona sama. Chcela obraz nájsť za každú cenu. Trvalo jej viac ako mesiac, kým obvolala obchody so starožitnosťami, kontaktovala komunitné skupiny na Facebooku a dokonca požiadala o pomoc na TikToku.

 

When you find art online that looks like you 😂 Huge shoutout to Carey Laws for finding her and shipping her to me! 🥇

Posted by Mississippi Memaw on Sunday, September 17, 2023

Po priznaní porážky však mnohonásobnú matku prekvapilo, keď ju kontaktovala istá žena, ktorá tvrdila, že býva blízko obchodu, kde sa obraz predáva. Potom ho vraj kúpila za 10 dolárov (9,40 eura) a poslala do domu Smithovej v Columbii v Mississippi. 

Obraz teraz visí na čestnom mieste v obývačke. Podobu medzi Jenny a ženou na obraze si podľa nej všimli viacerí. "Niekto v júni zverejnil fotku obrazu v skupine na Facebooku a priateľ ho poslal mojej sestre so slovami: ‚Vyzerá ako Jenny.‘ Potom mi moja sestra poslala odkaz a keď som ho otvorila, hneď som si povedala: ‚Kto ma namaľoval?‘ Čelo bolo to, čo ma dostalo, mám tiež veľmi veľké čelo. A tie kučeravé vlasy, farba vlasov a očí," uviedla Američanka. 

Po malom prieskume zistila, že dielo namaľoval istý Stephen Farris Jr., ktorý už zomrel, a tak sa prostredníctvom internetu obrátila na jeho vnučku. Tá jej povedala, že obraz pravdepodobne pochádza z jednej z umeleckých tried, ktoré navštevoval jej starý otec, kde maľovali rôznych ľudí. Farris zomrel v januári 2014, podľa online nekrológu bol počas druhej svetovej vojny bojovým pilotom a tridsať rokov slúžil v americkom letectve.

Podľa Smithovej je šialené pomyslieť na to, že pred maliarom sedela žena, ktorá vyzerala úplne ako ona. Jej príspevok na sociálnej sieti zaujal veľké množstvo ľudí. "Toto je tak rozprávkovo neskutočné," uviedol jeden z komentujúcich. "Najlepšia vec, akú som za celý deň videl. Som rád, že ste ten obraz našli a získali," napísal ďalší.

Viac o téme: AntikvariátObraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu