Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ľudia sa snažia rozlúštiť záhadný odkaz vo fľaši: Dokážete dešifrovať túto vetu? Vraj môže viesť k pokladu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - V príbehu, ktorý znie, akokeby bol vytrhnutý z filmu o pirátoch, sa objavuje fľaša, ktorú pred pár dňami vyplavilo na breh rieky Temžy v Anglicku. Miestna komunita hľadačov pokladov ostala so zatajeným dychom a pátra po ďalších informáciách.

Obyvatelia Londýna si lámu hlavu nad záhadnou sklenenou fľašou, ktorú objavili na brehu Temžy. V jej vnútri sa totiž nachádzal kryptický, zalaminovaný odkaz, píše The Sun. Miestna skupina, ktorá pravidelne pátra po rôznych artefaktoch a pokladoch ukrytých v tamojšej rieke, netuší, čo odkaz znamená. Píše sa v ňom: "Široký a Ťažký, zapĺňam mesto, severne od Freehold, tam ma môžeš nájsť." 

Ľudia sa snažia rozlúštiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Niektorí sa domnievajú, že by mohlo ísť o mapu pokladu, ktorý je ukrytý v grófstve Lancashire. "Ahojte všetci, dnes mám pre vás hádanku. Minulý týždeň som bol pri Temži a našiel som tam tento odkaz vo fľaši. Vyzerá to ako nejaká kryptická nápoveda, ale nedokážem ju rozlúštiť. Pomôžete mi s tým?" napísal objaviteľ odkazu Chris Green na Facebooku. 

Ľudia rýchlo začali špekulovať, čo chcel autor odkazu vlastne povedať. Jedna osoba si myslí, že keďže slová Široký a Ťažký sú písané so začiatočným veľkým písmenom, mohli by označovať mená niečoho alebo niekoho. Ďalší uvažujú, či by odkaz bol schopný doplaviť sa do Temžy až z Atlantického oceána. Iní sa zas domnievajú, že by hádanka mohla odkazovať na nejakú krčmu v Londýne. Tak či onak, všetci sú dychtiví zistiť, čo odkaz naozaj znamená. 

Viac o téme: PokladObjavOdkaz vo fľašiLondýnTemža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu