Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na pláž vyplavilo záhadnú mŕtvolu: To čudo musíte vidieť! Dôkaz o existencii mýtickej panny?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

QUEENSLAND - Žena sa spolu s rodinou vybrala na pláž, keď našli niečo, čo vyzeralo ako pozostatky morskej panny. Fotky nálezu zverejnila na Facebooku v snahe získať odpoveď. Nikto ale s určitosťou nevie povedať, komu patrilo takmer dva metre dlhé telo s chvostom a končatinami.

Bobbi-Lee Oatesová zostala ohromená po tom, čo na pláži Keppel Sands v austrálskom Queenslande našla hnijúce pozostatky neznámeho tvora. "Išli sme po pláži, hľadali kemping a nemohli sme si nevšimnúť, ako veľmi sa tá lebka ponášala na ľudskú lebku. Okamžite sme zastali a boli sme zmätení, čo to do pekla môže byť. Malo to lebku s predĺženou čeľusťou a vlasy podobné farbe kravy alebo klokana," povedala Oatesová. 

 

A Queensland woman has been left stunned after finding a skeleton that bears a striking resemblance to a...

Posted by 10 News First Adelaide on Thursday, July 13, 2023

Podľa nej to vyzeralo úplne ako morská panna, avšak s ochlpením, pretože sa zdalo, že telo má chvost aj končatiny. "Boli sme nadšení, pretože som si myslela, že sme objavili zázračný nový druh," dodala žena. Jej nadšenie však malo krátke trvanie, keď sa vybrala na Facebook, aby sa pokúsila identifikovať, čo to je. Viacerí užívatelia totiž uviedli, že ide o dugonga - morského cicavca, ktorý sa podobá veľrybám a môže dorastať do dĺžky až štyri metre. 

Šéf zoologickej spoločnosti v Londýne Rob Deaville preskúmal fotografie a pôvod živočícha zúžil na skupinu cicavcov, ktorá zahŕňa veľryby, kosatky, delfíny a sviňuchy. "Určite mi to pripadá ako malá veľryba. Nie som oboznámený s oblasťou ani s druhmi, ktoré sa tam bežne vyskytujú, takže nemôžem povedať nič bližšie." Pozostatky tak aj naďalej zostávajú záhadou. 

Viac o téme: PlážMorská pannaMonštrumAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu