Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rozzúrený delfín napadol turistov na pláži: Zlomené rebrá a uhryznutia, ľudí sa snažil stiahnuť pod vodu!

Útok delfína na obľúbenej japonskej pláži zachytili kamery
Útok delfína na obľúbenej japonskej pláži zachytili kamery (Zdroj: Twitter/@itaiTikTok)

FUKUI – Japonskú pláž obsadilo niekoľko delfínov. Tí boli natoľko rozzúrení, že napadli nič netušiacich turistov. Hrôzostrašné videá, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach dokazujú, ako sa jeden z delfínov snažil stiahnuť plavca pod vodu, a spôsobil mu niekoľko zranení.

Japonské mesto Mihama v prefektúre Fukui zaznamenalo tento rok podľa polície už šesť útokov delfínov na turistov, informuje britský DailyMail. Posledný útok, ktorý sa stal v nedeľu si vyžiadal najmenej štyroch návštevníkov pláže. Muž vo veku 60  rokov mal po útoku delfína zlomené rebrá, keď jeden z cicavcov doňho vrazil. Iný muž vo veku 40 rokov utrpel zranenie ruky po uhryznutí.

Výlov krokodíla v Banskej Belej (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Agresívne zvieratá si pláž vyhliadli už viackrát. Podľa odborníkov nie je jasné, čo stojí za útokmi, či ide o samotárskych jednotlivcov, no obľúbenú japonskú pláž si vybrali už niekoľkokrát pre ich zlomyseľné útoky. Úradníci na miesto umiestnili značky, ktoré upozorňujú verejnosť, aby sa k delfínom nepribližovali ani nedotýkali a pokiaľ ich uvidia, nesmú vkročiť do vody.

Video, ktoré sa rozšírilo na sociálnej sieti dokazuje, ako sa ľudia na pláži snažili upozorniť kúpajúcich sa na hroziace nebezpečenstvo. Jeden z delfínov dobieha plavca, s mužom zápasí a snaží sa ho stiahnuť pod vodu. Vydesení paddleboardisti a kajakári zdesene ustupujú. Na mimoriadne nebezpečné správanie delfínov toto leto upozornilo aj Chorvátsko. Turistov, ktorí navštívia Rijeckú zátoku alebo Rab varovali, aby sa k zvieratám nepribližovali, nekŕmili ich ani ich nehladkali, pretože im môžu ublížiť. Približovanie sa k plážam a ľuďom je pre delfínov netypické, v oboch prípadoch by podľa odborníkov malo ísť skôr o samotárskych jedincov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu