Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Archeológovia objavili hororový bunker z druhej svetovej vojny: Sadistické experimenty, FOTO len pre silné žalúdky

Japonskí pracovníci tábora nesú mŕtvolu, ktorá podľahla ich experimentom Zobraziť galériu (3)
Japonskí pracovníci tábora nesú mŕtvolu, ktorá podľahla ich experimentom (Zdroj: profimedia.sk)

ANDA - Bunker objavený neďaleko mesta Anda v Číne je pravdepodobne najväčším testovacím miestom neslávne známej jednotky cisárskeho Japonska, ktorá v 40. rokoch minulého storočia realizovala desivé pokusy na ľuďoch. Poloha miesta hrôzy bola ešte donedávna neznáma, odhalili ju až čínski archeológovia. Informácie o činnosti tohto objektu sú iba pre silné žalúdky.

Archeológovia v Číne odhalili tajný podzemný bunker, ktorý používali japonskí vedci počas druhej svetovej vojny na vykonávanie desivých experimentov na ľuďoch. Bunker hrôzy bol postavený v roku 1941 a jeho laboratórium fungovalo až do kapitulácie Japonska, píše Live Science. Išlo o najväčšie výskumné pracovisko Jednotky 731, ktorého presná poloha bola až doteraz neznáma. Samotná jednotka začala svoju činnosť pre verejné zdravotníctvo v roku 1931, ale rýchlo rozšírila výskum o biologické a chemické vojnové experimenty. Ako pokusné subjekty boli využívaní čínski, kórejskí, ruskí a americkí zajatci. 

Archeológovia objavili hororový bunker
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ľudia boli vystavení neskutočnému utrpeniu

Bunker objavili vedci z Inštitútu kultúrnych pamiatok a archeológie provincie Chej-lung-ťiang. Objav podľa nich "poukazuje na pretrvávajúce dedičstvo zverstiev jednotky 731 a ich vplyv na celosvetové úsilie o prevenciu biologickej vojny", informoval denník South China Morning Post. Pri sadistických experimentoch, ktoré zahŕňali testovanie granátov, bakteriálnych bômb, plameňometov a chemických zbraní, zahynulo až 12 000 mužov, žien a detí. Jednotlivci boli tiež vystavení dehydratácii, usmrcovaní vo vnútri rotujúcich centrifúg, injekčne im bola podávaná krv zvierat, ožarovali ich röntgenovými lúčmi, operovali bez anestézie a držaní boli v nízkotlakových komorách, až kým im nepraskli očné buľvy. Z laboratórií Jednotky 731 pochádzali aj morom nakazené blchy, ktoré zhadzovali nízko letiace lietadlá  na čínske mestá, čo spôsobilo epidémiu a usmrtilo státisíce ľudí. 

 

Horrific World War II bunker for biological weapons experiments Japanese scientists utilized an underground "horror...

Posted by Now Archaeology on Thursday, June 22, 2023

Archeológovia čiastočne odkryli štruktúru v tvare písmena U, ktorá je dlhá približne 33 metrov a široká 21 metrov. Vychádzajú z nej prepojené miestnosti a tunely. Keďže ešte nevstúpili dovnútra, presný účel jednotlivých častí objektu sa zatiaľ nepodarilo určiť. Výskumníci zatiaľ kategorizovali laboratóriá, pozorovacie a pitevné miestnosti, cely, kasárne, garáže, kúpele, jedálne a studne.

Archeológovia objavili hororový bunker
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po tom, ako Japonsko kapitulovalo, USA utajili dôkazy o experimentoch. Mnohým vedúcim Jednotky 731 tajne poskytli imunitu pred stíhaním za vojnové zločiny výmenou za detaily o výskume. Veľká časť týchto informácií sa neskôr dostala do Fort Detricku v Marylande, kde bolo počas studenej vojny v rokoch 1943 až 1969 zriadené Centrum amerického programu biologických zbraní. Archeológovia plánujú pokračovať vo vykopávkach, aby zhromaždili ďalšie podrobnosti o jednotlivých miestnostiach objektu.

Viac o téme: BunkerObjavDruhá svetová vojnaČínaJednotka 731
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu