Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slávny šéfkuchár prezradil, ako uvariť perfektné vajce: Trik spočíva v... to by ste nečakali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Známy britský šéfkuchár Gordon Ramsay sa na sociálnej sieti podelil o trik, ako na vynikajúce vajíčka uvarené namäkko. Vo videu vysvetlil, ako sa dá dosiahnuť jedinečná farba a konzistencia vajíčok, ktoré vylepšia každé jedlo. Inšpirujete sa jeho radami?

V krátkom videu vychýrený kuchár vysvetľuje, ako uvariť perfektné vajíčka na mäkko. Prvým krokom je ponoriť vajce na lyžici do vody a priviesť k varu. Voda by však mala byť len na miernom ohni a Ramsay tiež upozornil na to, že vajíčka netreba príliš miešať. On ich necháva variť šesť minút a potom ich vloží do misky so studenou vodou. 

@gordonramsayofficial #Ramen needs a perfect yolky #egg to go with it….here’s my tips to make the perfect soft boiled egg from #Ramsayin10 ! #tiktokcooks #learnontiktok ♬ original sound - Gordon Ramsay

Následne vajíčko rozbije na jednom konci a vráti ho späť do vody. Po chvíľke rozbitú časť začne šúpať, pričom fúka pod škrupinu. Šúpanie tak vraj pôjde rýchlejšie. Opäť vajíčko na chvíľu vychladí vo vode, po chvíli rozkrojí a podáva. Výsledok by mal byť taký, že vajíčko je v strede mierne tekuté a vláčne. 

Viac o téme: VajceReceptGordon Ramsay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu