Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Koncentračný tábor Auschwitz opäť bojuje s ľudskou bezočivosťou: Mohli si toto dovoliť?!

Bývalý koncentračný tábor Auschwitz
Bývalý koncentračný tábor Auschwitz (Zdroj: TASR/AP)

OSVIENČIM – Hoci len pred pár týždňami obehla sociálne siete fotografia pózujúcej ženy pred bránami jedného z najtragickejších miest ľudskej histórie, pamätné miesto opäť bojuje s hrubou bezočivosťou. Tentokrát si niekto pred vstupom otvoril stánok so zmrzlinou.

Stánok s nápisom „ice love“ sa objavil v blízkosti „Brány smrti“ bývalého koncentračného tábora koncom minulého mesiaca, uvádzajú miestne médiá. Hovorca Osvienčimského múzea pre noviny Gazeta Krakowska povedal, že ho nemohli odstrániť, keďže pozemok je súkromným pozemkom, a to aj napriek spáchanému priestupku.

„Je to príklad nielen estetického nevkusu, ale aj nedostatku rešpektu k špeciálnemu historickému miestu, ktoré sa nachádza v blízkosti,“ uviedol vo vyhlásení hovorca Bartosz Bartyzel. „Veríme, že kompetentné orgány samosprávy tento trápny problém vyriešia,“ dodal. Dagmar Kopijaszová z nadácie Auschwitz-Birkenau Memorial Site Foundation uviedla, že obyvatelia z blízkeho okolia sú rozčúlení a tvrdia, že to vyzerá hrozne. Zábery stánku so zmrzlinou tieto dni kolujú sociálnymi sieťami, ľudia ich odsudzujú pre nevhodné umiestnenie.

Viac o téme: Koncentračný táborOsvienčimZmrzlinový stánok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu