Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Turistka pobúrila FOTO z koncentračného tábora Auschwitz: Si ty vôbec normálna?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

OSVIENČIM - Fotografia pózujúcej návštevníčky, ktorú zachytila šokovaná žena pred koncentračným táborom, kde zomrelo viac ako milión ľudí, sa stala rýchlo virálnou na sociálnej sieti. Išlo o hlúposť, nevedomosť alebo totálnu bezohľadnosť?

Hoci oficiálne pravidlá informujú o tom, že sa návštevníci musia na mieste "správať s náležitou vážnosťou a rešpektom", pre niektorých je zrejme fotka na sociálne siete dôležitejšia. Tá najnovšia zachytáva usmievajúcu sa ženu s rukou vo vlasoch, ako leží na koľajniciach na jednom z najtragickejších miest ľudskej histórie. "Dnes som zažila jeden z najstrašnejších zážitkov v mojom živote. Žiaľ, nezdalo sa, že to tam všetci považovali za také dojímavé," napísala na Twitteri producentka britského spravodajského kanála GB News Maria Murphyová, ktorá záber dievčiny zverejnila. 

Príspevok pobúril množstvo užívateľov. "Navštívil som to tam v roku 2005 a každý jeden človek v mojej skupine počas plakal," napísal istý Američan. Podobnú skúsenosť, ako mala Murphyová, zdieľali viacerí. "Absolútne nechutné. Keď som tam bol, ľudia si robili selfie. Tak neúctivé," priblížil britský novinár. "To isté som videla, keď som navštívila Auschwitz. Hlboko ľutujem, že som tých ľudí nekonfontovala," pridala sa austrálska redaktorka. 

Zareagoval aj oficiálny účet pamätníka a múzea Auschwitz-Birkenau. "Fotografie môžu mať pre návštevníkov obrovskú emocionálnu a dokumentačnú hodnotu. Pomáhajú nám pamätať si. Pri príchode do Auschwitz Museum by návštevníci mali mať na pamäti, že vstupujú do autentického miesta bývalého tábora, kde bolo zavraždených viac ako milión ľudí. Rešpektujte ich pamiatku." 

Viac o téme: Koncentračný táborOsvienčimAuschwitz-Birkenau
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu