Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhada okolo neznámych objektov sa stále viac zamotáva: Generál prehovoril... nevylučujem ani mimozemský pôvod!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Chad Fish via AP)

WASHINGTON - Generál amerického letectva, ktorý dohliada na vzdušný priestor Severnej Ameriky, minulú nedeľu po sérii zostrelení neidentifikovaných objektov uviedol, že zatiaľ nevylučuje žiadnu hypotézu, ani ich mimozemský pôvod. Americké ministerstvo obrany je ale vo svojich vyjadreniach opatrnejšie.

"Nechám na to spravodajskú komunitu a komunitu kontrarozviedky. Zatiaľ som nič nevylúčil. V tomto bode pokračujeme v posudzovaní každej neznámej alebo potenciálnej hrozby, ktorá sa blíži k Severnej Amerike, v snahe identifikovať ju," vyhlásil Glen VanHerck. 

Incidentov je stále viac

VanHerckove komentáre sa objavili uplynulý víkend počas brífingu Pentagonu po tom, čo americká stíhačka F-16 zostrelila objekt osemuholníkového tvaru nad jazerom Huron na americko-kanadskej hranici. Incident nasledoval po zostrelení čínskeho balóna 4. februára, ktorý uviedol severoamerickú protivzdušnú obranu do stavu najvyššej pohotovosti. Podľa VanHercka nebola armáda schopná okamžite určiť pôvod neznámych objektov. "Z nejakého dôvodu ich nazývame objekty, nie balóny." povedal.

Podozrivý čínsky balón v USA
Zobraziť galériu (2)
Podozrivý čínsky balón v USA  (Zdroj: SITA/Larry Mayer/The Billings Gazette via AP)

Pentagon v posledných rokoch vyvinul ďalší tlak na vyšetrovanie vojenských pozorovaní UFO, čiže neidentifikovateľných vzdušných objektov. Snaha vlády vyšetriť anomálne, neidentifikované objekty, či už sú vo vesmíre, na oblohe alebo pod vodou, viedla k stovkám zdokumentovaných správ, ktoré sa vyšetrujú. Pentagon však tvrdí, že nenašiel dôkazy o tom, že by sa na Zemi objavil mimozemský život, píše agentúra Reuters

Nový úrad na vyšetrovanie neidentifikovateľných javov

Analýzu vojenských pozorovaní vykonáva Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby v spojení s novovytvoreným úradom Pentagonu známym ako AARO (Úrad na riešenie anomálií všetkých domén). Ich prvá správa pre Kongres v júni 2021 skúmala 144 pozorovaní amerických vojenských pilotov z roku 2004. 

Správa Úradu riaditeľa národnej spravodajskej služby vydaná minulý mesiac uvádzala 366 dodatočných pozorovaní. Väčšinou išlo o balóny, drony, vtáky alebo neporiadok vo vzduchu. 171 však zostalo oficiálne nevysvetlených. "Zdá sa, že niektoré z týchto neidentifikovateľných objektov preukázali nezvyčajné letové charakteristiky alebo výkonnostné schopnosti a vyžadujú si ďalšiu analýzu," uviedol úrad v správe. Ronald Moultrie z ministerstva obrany podľa vlastných slov v súboroch nevidel nič, čo by naznačovalo existenciu mimozemského života. "Doposiaľ som v týchto fondoch nevidel nič, čo by naznačovalo, že došlo k návšteve mimozemšťanov, mimozemskej havárii alebo niečomu podobnému."

Viac o téme: UFONeidentifikovateľný objekt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu