Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dom mafiána Al Caponeho je na predaj: FOTO zvnútra, ukrýva jedno neuveriteľné tajomstvo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Pricey Pads)

HIGHGATE - Rozsiahle sídlo, ktoré okrem iných kedysi patrilo aj legendárnemu gangstrovi Al Caponemu, je na predaj. Majestátna nehnuteľnosť Highgate Manor postavená začiatkom 19. storočia sa môže pochváliť takmer tromi desiatkami izieb, nádhernou verandou, ale aj temným tajomstvom.

O trojposchodovej usadlosti postavenej v roku 1818, ktorá sa nachádza v Highgate v štáte Vermont, kolujú viaceré legendy. Jedna z nich hovorí, že išlo o miesto, ktoré Al Capone využíval pri pašovaní alkoholu počas prohibície. Rozľahlý dom s 27 izbami s rozlohou zhruba 830 metrov štvorcových je v súčasnosti na predaj za 705 000 dolárov (cca 647 000 eur). Keďže jedným z jeho majiteľov bol aj legendárny mafián, nie je prekvapením, že skrýva tajomstvo. Okrem krásnych izieb v ňom totiž možno nájsť aj tajný tunel, ktorý vedie k neďalekej cezhraničnej rieke Missisquoi, píše stránka Realtor

 

🗝 1818 MANOR ON 5.7 ACRES 🗝 464 Highgate Rd, Highgate, VT 05459 $705,000 | Built 1818 | 8,938 Sq. Ft. | 7 Beds | 5.5+...

Posted by Pricey Pads on Wednesday, January 25, 2023

"Dom má neuveriteľnú históriu. Al Capone sa tu zastavoval počas toho, ako pašoval alkohol do Kanady," uviedla Stacie Callanová z realitnej kancelárie Century 21 MRC. Nehnuteľnosť slúžila v minulosti aj ako tanečná sála, nocľaháreň, reštaurácia s barom, škola či rodinný dom. V roku 1870 ju kúpil lekár, ktorý ju využíval na svoju prax. Ďalší majiteľ z nej urobil dovolenkovú destináciu. V roku 1957 pribudla v budove tanečná sála s klenutým stropom s rozlohou 230 metrov štvorcových. Nachádza sa v nej bar, javisko, kúpeľne a kuchyňa. 

Dom mafiána Al Caponeho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Alphonse Capone, známy ako Scarface, bol počas prohibície neslávne známym vodcom chicagskej mafie. Jeho meno sa spája s najmenej 33 úmrtiami. Ide ale iba o oficiálne číslo, predpokladá sa, že obetí bolo oveľa viac. Pre vyšetrovateľov bolo ťažké postaviť ho pred súd. Nakoniec ho v roku 1931 spolu s ďalšími 69 členmi jeho gangu obvinili z daňových únikov. Odsúdený bol na jedenásť rokov väzenia, väčšinu trestu si odpykal vo väznici Alcatraz. V tom období sa u neho začali prejavovať psychiatrické problémy súvisiace so syfilisom, ktorým trpel. V roku 1939 bol prepustený, ale mentálne veľmi rýchlo upadal. Zomrel vo svojom sídle v Miami Beach ako 49-ročný v roku 1947.

Viac o téme: MafiaPredaj domuAl Capone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu