Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena vraj trpí hrozným vedľajším účinkom očkovania proti COVIDU-19: Tvrdá kritika, toto nesedí!

(Zdroj: Twitter/Angelia Desselle)

NEW YORK - Istá Američanka zverejnila video, v ktorom zachytila, ako jej vakcína proti covidu-19 od spoločnosti Pfizer údajne spôsobila nekontrolovateľné chvenie nôh. Za krátky čas z videa stal hotový hit internetu. Mnohí užívatelia zosmiešňujú ženino tvrdenie a kritizujú ju za to, že šíri dezinformácie.

Angelia Desselleová, ktorá sa považuje za obhajkyňu ľudí, ktorým uškodila vakcinácia, sa podelila o podivné video. Je na ňom zachytené, ako sa jej minulý rok triasli nohy a chodidlá, keď sedela na gauči. Nezvyčajný symptóm pripísala vakcíne Pfizer proti ochoreniu COVID-19. 

Viacero užívateľov v reakcii na príspevok zdieľalo odkazy na Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), ktoré na svojich stránkach uvádza podrobnosti o vedľajších účinkoch vakcín, pričom ani jeden z nich nezhŕňal kŕče alebo tras. Podľa odborníkov je väčšina vedľajších účinkov očkovania proti SARS-CoV-2 mierna a nemala by trvať dlhšie ako týždeň. Ide najmä o bolesť v mieste vpichu, únavu, bolesti hlavy a nevoľnosť. Veľmi zriedkavé vedľajšie účinky zahŕňajú alergické reakcie alebo zrážanie krvi u malého počtu ľudí, ktorí dostali vakcínu Oxford/AstraZeneca. 

Mnohí ľudia spochybnili oprávnenosť Dessellových tvrdení a taktiež upozornili na to, že video  nakrútené mobilom, ktorý držala v ruke, je takmer úplne statické. "Dokonca aj vaše nohy sú zlými hercami," napísal jeden z komentujúcich. "Viem, že zúfalo túžite po pozornosti, ale toto je zvláštny spôsob, ako ju získať," myslí si ďalší. Iní užívatelia tieto zábery poňali ako príležitosť na tvorbu vtipných príspevkov. S rovnakým odkazom - Ďakujem, Pfizer - vytvorili ďalšie príspevky, v ktorých Angeliine chvejúce sa nohy vymenili za iné, trasúce sa časti tela patriace známym osobnostiam. 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusPfizerCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu