Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chcete schudnúť a nedarí sa vám to? Expertka na výživu radí, tento nápoj pite pred spaním!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

EDMONTON - Ak medzi vaše novoročné predsavzatie patrí chudnutie, tento tip vám môže pomôcť. Nie je žiadnym prekvapením, že za štíhlou líniou stojí nielen pravidelné cvičenie, ale aj úprava jedálnička. Existuje však jeden horúci nápoj, ktorý stačí vypiť pred spaním a efektívne vám pomôže s chudnutím a udržaním želanej hmotnosti.

Chudnutie je predovšetkým o zmene životného štýlu a úprave jedálnička. Kanadská odborníčka na výživu a tvorkyňa diéty Candida Diet Lisa Richardsová prezradila, že jeden horúci nápoj vám pri tom môže výrazne pomôcť. Je ním zázvorový čaj. Ten je vraj skvelý na chudnutie a spánok. Práve spánok by mal byť vašou najvyššou prioritou, ak chcete zhodiť kilá navyše. "Teraz vieme, že spánok a metabolizmus majú väčšiu koreláciu, než si často uvedomujeme. Počas REM fázy spánku sa metabolizmus zrýchli a telo spaľuje viac kalórií," vysvetlila Richardsová. 

Chcete schudnúť a nedarí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tento proces možno zlepšiť konzumáciou určitých živín alebo zlúčenín potravy pred spaním. Horúce nápoje sú skvelým spôsobom, ako pred spánkom prijať tieto zložky podporujúce metabolizmus a zároveň nám pomáhajú relaxovať. Začlenenie zázvorového čaju do vášho rituálu pred spaním vám pomôže zlepšiť spánok, čím sa zvýši schopnosť vášho tela schudnúť. "Niekoľko štúdií dokázalo vplyv zázvoru na zrýchlenie schopnosti tela spaľovať kalórie spolu s ďalšími výhodami, ako je zlepšenie hladiny cukru v krvi a cholesterolu," uviedla expertka. Všeobecne teda platí, že čím rýchlejší je váš metabolizmus, tým viac kalórií spálite. 

Zázvorový čaj má však aj ďalšie výhody. Nielenže obsahuje množstvo živín a antioxidantov na zmiernenie zápalu, ale prospeje aj vášmu spánku. Ten je veľmi dôležitý, pretože vďaka nemu bude mať vaše telo počas dňa viac energie a sily pri tréningu, čo je kľúčovou súčasťou chudnutia. 

Viac o téme: SpánokChudnutieDiétaZázvor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu