Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO z Marsu zmiatla stovky ľudí: Poriadne zvláštny úkaz, čo to je?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Nadšenci mimozemského života veria, že na povrchu Marsu našli veľkú sochu starovekého mimozemšťana zachytenú na fotografii NASA. Špekulujú nad tým, že na červenej planéte by mohol byť život.

Scott C. Waring z blogu UFO Sightings Daily prišiel s tvrdením, že na fotke povrchu Marsu objavil sochu, ktorá dokazuje mimozemskú existenciu. Pri približovaní záberu vytvorenom roverom zbadal v kamennom útese skalu, ktorá vyzerá, akoby mala oči, nos, ústa a korunu alebo klobúk. 

FOTO z Marsu zmiatla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/UFO Sightings Daily)

Waring tvrdí, že tvár vôbec nevyzerá humanoidne, podľa neho má skôr črty nejakého plaza. Špekuluje o tom, že socha mohla byť inšpirovaná vodným tvorom, čo zapadá do teórie NASA o tom, že Mars mal kedysi povrch z vody. 

Na nadšencov Marsu tento nález zapôsobil, niektorí ho porovnávali s ikonickými sochami nájdenými na Veľkonočnom ostrove. Iní naznačujú, že sa podobá soche Ježiša, ktorá stojí nad brazílskou metropolou Rio de Janeiro. Už v minulosti sa objavili tvrdenia o tom, že na záberoch z červenej planéty užívatelia zbadali mimozemské topánky, podivné rytiny, ale aj skutočných mimozemšťanov. Prednedávnom starší z dvoch roverov - Curiosity - zachytil obraz toho, čo vyzeralo ako umelo vytvorený vchod v oblasti Mount Sharp, ktorú v tom čase skúmal.

Snímka sa rýchlo stala virálnou na sociálnych sieťach, niektorí skeptici však tvrdili, že bola dodatočne upravená. Vedci však rýchlo vysvetlili, že podivný otvor je v skutočnosti len štrbina v skalnom povrchu, pravdepodobne spôsobená eróziou, a že je príliš malá na to, aby išlo o mimozemský vchod.

Viac o téme: MimozemšťaniaUFOMars
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu