Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

DRÁMA na palube lietadla! Bábätko prestalo dýchať, začal sa boj o holý život! Obdivuhodná reakcia pasažierky

(Zdroj: Getty Images)

PITTSBURGH -Nočná mora každého rodiča! Dievčatko len 30 minút od štartu lietadla prestalo dýchať. Nebyť pohotovej reakcie zdravotnej sestry, ktorá s av tom čase nachádzala na palube, nemuselo to dopadnúť šťastne.

Iba trojmesačné dievčatko malo dýchacie ťažkosti krátko po štarte lietadla z Pittsbourghu do Orlanda. Našťastie sa na palube nachádzala zdravotná sestra na dôchodku a jej rýchla reakcia zachránila malému dievčatku život, informuje BestLife

Zdravotná sestra Tamara Panzino totiž neváhala a hneď začala s oživovaním. Tento jej odvážny skutok neunikol ani spolupasažierom a jeden z nich ho zdieľal na sociálnej sieti. "Pri mojom lete z Pittsburghu do Orlanda prestalo dieťa dýchať tri rady predo mnou," napísal na Twitteri meteorológ Fox 35 Ian Cassette. Sestrička na dôchodku práve vtedy čítala knihu a spozornela až keď letuška zakričala, že na palube je dieťa, ktoré nedýcha. V tom momente sa ponáhľala k rodičom, ktorí sedeli v zadnej časti lietadla. Skontrolovala, či sa dieťa nedusí a či má dýchacie cesty voľné. Dievčatko už malo modré pery a jej koža sa tiež nadobúdala modrastú farbu. Ihneď preto začala masírovať hrudník a snažila sa dieťa rozplakať, aby sa konečne nadýchlo. Situácia sa našťastie zlepšila, dieťa sa nadýchlo a tlkot srdca sa obnovil. Pasažieri lietadla sestričke začali spontánne tlieskať.

Príčina dýchacích ťažkostí malého bábätka nebola objasnená, ale rodičia uviedli, že už jednu takúto situáciu, žiaľ, zažili. Zároveň ocenili reakciu ľudí na palube a neskutočne hrdinský čin sestričky.

Viac o téme: BábätkoLietadloZdravotná sestraSIDS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu