Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pilotka rozplakala cestujúcich: Takto im počas letu oznámila smrť kráľovnej Alžbety

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Krátko po štvrtkovom (8.9.) oznámení o kráľovninej smrti sa o tragickej správe vo vzduchu dozvedeli piloti na celom svete. Pilotka Katie použila sociálne médiá, aby zdieľala prepis správy, ktorú dostala, prostredníctvom systému správ, ktorý používajú piloti a riadiaci letovej prevádzky na vzájomnú komunikáciu.

Katie prijala správu cez ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System), ktorý stanovil, čo bolo potrebné povedať cestujúcim a posádke na palube letu.

Prepis zdieľala na Twitteri a napísala, že v tom čase letela cez Európu. Povedala: "Dostala som správu o smrti Jej Veličenstva Kráľovnej prostredníctvom správy acars niekde nad Francúzskom. Trochu surrealistický a mimoriadne smutný moment. Dobrú noc, Vaše veličenstvo, budete mi veľmi chýbať."

Katie pridala obrázok správy, ktorá znela: „S veľkým zármutkom sme sa dozvedeli o odchode Jej Veličenstva kráľovnej. Naše myšlienky sú v tomto ťažkom období s kráľovskou rodinou."

Katie vysvetlila, že ona a jej posádka sa rozhodli nepovedať to pasažierom a napísali: "Rozhodli sme sa, že to neurobíme, na palube sme mali Wi-Fi, takže správa sa aj tak rozšírila po kabíne. Bol to určite dojímavý moment."

Bolo to vtedy, keď sa lietadlo chystalo pristáť na londýnskom Heathrow, kde sa Katie rozhodla predsa len informovať cestujúcich. Povedala: „V tejto chvíli som si myslela, že by som vám to mala povedať aspoň predtým, ako dorazíte na terminál, pretože viem, že mnohí budú z toho veľmi, veľmi smutní. V tomto čase budeme všetci myslieť na jej rodinu."

Na záberoch bolo vidieť, že palubný personál a pasažieri letu pred pristátím lietadla plakali.

Viac o téme: CestujúciSmrťSprávaPilotkaKráľovná Alžbeta II.Acars
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu