Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ak sa v lete radi kúpete, dávajte pozor! Odborníci varujú, do vody vstupujte len ak...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPRINGFIELD - Počas týchto neznesiteľných horúčav sa dá podľa mnohých najlepšie schladiť plávaním. Existuje však množstvo problémov, ktoré prichádzajú práve s ponorením sa do vody. Americké úrady dokonca vydali nové výstrahy ohľadom plávania, ktoré by mal brať každý do úvahy.

Či už ste v bazéne alebo na pláži, všade tam, kde plávate, môže číhať nebezpečenstvo. Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vydalo v máji správu, ktorá hovorila o prepuknutí a šírení baktérie Vibrio vulnificus v jednom z kúpalísk v Pensylvánii, informuje BestLife. Z tohto dôvodu je preto veľmi dôležité, aby sa ľudia kúpali vo vode s dostatočným množstvom chlóru, prípadne ak ide o prírodné vodné plochy, tak aby nevstupovali do nej na miestach, kde to nepoznajú.

Americká polícia vydala okrem toho nové naliehavé varovanie. V Springfielde v štáte Massachusetts  upozorňujú ľudí, aby sa nekúpali v nebezpečných oblastiach, ktoré nie sú pre verejnosť otvorené. Ryan Walsh , hovorca polície v Springfielde, pre WGGB povedal, že plávanie na miestach bez plavčíkov môže vystaviť ľudí vážnemu riziku, najmä ak je oblasť pre verejnosť neprístupná.

Ak sa v lete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Ísť sa kúpať tam, kde nie je v okolí žiadny plavčík, je mimoriadne nebezpečné. Nepoznáte hĺbku vody. Na niektorých miestach, kde to vyzerá, že by sa tam dobre skákalo, môže byť zase voda príliš plytká," informuje. Rovnako to platí aj pre Slovákov, ktorí sa rozhodli dovolenkovať doma alebo v cudzine pri mori. Nevystavujte sa zbytočnému riziku.

Viac o téme: VarovanieKúpanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu